478
O Παύλος Πολάκης στο εντευκτήριο της Βουλής, σε παλαιότερο στιγμιότυπο. Καπνίζει σε κλειστό δημόσιο χώρο, μολονότι είναι αν. υπουργός Υγείας... | social media

Πολάκης στη Βουλή: Εχω προσπαθήσει να κόψω το τσιγάρο τρεις φορές

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2019, 16:30
O Παύλος Πολάκης στο εντευκτήριο της Βουλής, σε παλαιότερο στιγμιότυπο. Καπνίζει σε κλειστό δημόσιο χώρο, μολονότι είναι αν. υπουργός Υγείας...
|social media

Πολάκης στη Βουλή: Εχω προσπαθήσει να κόψω το τσιγάρο τρεις φορές

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2019, 16:30

Ο Παύλος Πολάκης επανήλθε στο θέμα του τσιγάρου και μάλιστα στη Βουλή. Οχι, δεν το άναψε στην Ολομέλεια, ούτε το έσβησε πάνω σε κάποιον, ωστόσο επέμεινε στη δική του στρεψόδικη ανάλυση.

Αρνήθηκε και πάλι να απολογηθεί για το γεγονός ότι μολονότι είναι πολιτικός και αναπληρωτής υπουργός Υγείας κάπνιζε σε δημόσιο χώρο, παραβίαζε δηλαδή τον νόμο, και έστρεψε το θέμα σε προσωπικό επίπεδο, ότι δεν μπορεί να το κόψει.

Αν και κανέναν δεν αφορά η προσωπική σχέση του κ. Πολάκη με το κάπνισμα, και αν μπορεί ή όχι να το κόψει, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι η όλη ιστορία με τον Επίτροπο Υγείας, Βιτένις Αντριουκαΐτις, που έφριξε (εδώ) βλέποντας την εικόνα του αν. υπουργού Υγείας να καπνίζει σε δημόσιο χώρο, ήταν «στημένη» και έτυχε «μικροπολιτικής εκμετάλλευσης».

Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Πολάκης αποκάλυψε στους συναδέλφους του ότι έχει προσπαθήσει να κόψει τρεις φορές το κάπνισμα, αλλά το ξανανάρχιζε μετά από βαριά χειρουργεία.

«Είναι προφανής η μικροπολιτική εκμετάλλευση θέματος και το στήσιμο που έγινε», είπε αρχικά και προσέθεσε ότι γνωρίζει την βλάβη που προκαλεί το κάπνισμα. «Οπως έκανα επιλογές έρχεται η ώρα να κάνω και αυτή», προσέθεσε ο κ. Πολάκης και για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι είναι καπνιστής υποστήριξε ότι φταίει η αγχωτική δουλειά του γιατρού. «Υπάρχουν παραδείγματα ανθρώπων, χειρουργών, που λόγω τρόπου δουλειάς και του στρες ξεθύμαναν εκεί», τόνισε για να αποκαλύψει λίγο αργότερα τις τρεις αποτυχημένες του προσπάθειες.

«Το ξεκίνησα με τον ίδιο τρόπο, βράδυ, μετά από πάρα πολύ βαρύ χειρουργείο μέσα στην ΜΕΘ», ήταν η φράση του και μάλιστα απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη επισήμανε ότι δεν απαιτείται η αλλαγή του νόμου για να μην καπνίζει κάποιος.

Κλείνοντας ο κ. Πολάκης επισήμανε ότι για να μειωθούν οι καπνιστές απαιτείται να γίνει μια τεράστια εκστρατεία στις μικρές ηλικίες. «Αν δεν υπάρξει παρέμβαση στις μικρές ηλικίες, δεν θα αλλάξουν οι γενιές. Δεν αλλάζουν συνήθειες με άνωθεν επιβολή μόνο… Μπορεί να επιβάλουμε απαγορεύσεις αλλά δεν είναι η λύση. Η λύση είναι να μην το επιλέγεις, αυτό θα είναι σημείο καμπής από δω και πέρα», είπε.

Για το θέμα του καπνίσματος αναφέρθηκε και ο επίσης αρμόδιος υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος είπε να επιτεθεί στον… Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Ξανθός, με αφορμή τις επικρίσεις του προέδρου της ΝΔ για την πολιτική της κυβέρνησης και την προαναγγελία του ότι όταν αναλάβει το τιμόνι διακυβέρνησης της χώρας θα εφαρμόσει άμεσα τον αντικαπνιστικό νόμο, άσκησε κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αν και παραδέχτηκε ότι η πρωτιά της χώρας μας στη μη εφαρμογή του εν λόγω νόμου είναι προσβλητική και μας εκθέτει διεθνώς, πρόσθεσε: «Να μη λέμε όμως ότι δεν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος στην Ελλάδα επειδή καπνίζει ο Πολάκης. Οφείλουμε να υπάρξει ένα μεγάλο, ισχυρό και ενωτικό κοινωνικοπολιτικό μέτωπο που θα απαιτήσει τη σταδιακή εφαρμογή του, αλλά να βγαίνει ο κ. Μητσοτάκης και να λέει ότι μόλις βγει θα κοπεί το τσιγάρο στην Ελλάδα, να θυμίσω υπάρχουν τεράστια πανό από το 2009 ότι “Η Ελλάδα κόβει το τσιγάρο”».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...