179
Το αεροσκάφος που μετέφερε την Ανγκελα Μέρκελ, στο αεροδρόμιο της Κολωνίας, τον περασμένο Νοέμβριο, μετά την έκτακτη προσγείωσή του | REUTERS

Το πάθημα μάθημα: το Βερολίνο αγοράζει νέα Airbus A350 για τα ταξίδια της γερμανικής ηγεσίας

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2019, 13:03
Το αεροσκάφος που μετέφερε την Ανγκελα Μέρκελ, στο αεροδρόμιο της Κολωνίας, τον περασμένο Νοέμβριο, μετά την έκτακτη προσγείωσή του
|REUTERS

Το πάθημα μάθημα: το Βερολίνο αγοράζει νέα Airbus A350 για τα ταξίδια της γερμανικής ηγεσίας

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2019, 13:03

Τρία νέα αεροσκάφη για τις ανάγκες της γερμανικής ηγεσίας σχεδιάζει να αγοράσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της Γερμανίας ώστε να μην επαναληφθεί το… κάζο που έπαθε η Ανγκελα Μέρκελ, τον περασμένο Νοέμβριο όταν, λόγω βλάβης του κυβερνητικού Airbus 340-300 έχασε την πρώτη ημέρα της Συνόδου του G20 στο Μπουένος Αϊρες.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υπουργός Αμυνας της χώρας, διαπραγματεύεται ήδη την αγορά από την Airbus του πρώτου νέου A350 έως το τέλος του χρόνου, έναντι 150 εκατ. ευρώ.

Τον περασμένο Νοέμβριο, το αεροσκάφος «Κόνραντ Αντενάουερ» (Airbus 340-300) που μετέφερε τη Μέρκελ και τον αντικαγκελάριο Ολαφ Σολτς από το Βερολίνο στο Μπουένος Άιρες, παρουσίασε σοβαρή βλάβη, την ώρα που πετούσε πάνω από το Αμστερνταμ, όταν τέθηκαν εκτός λειτουργίας το βασικό και το εφεδρικό σύστημα ασυρμάτου, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Κολωνία.

Τελικά, η καγκελάριος πέταξε την επόμενη ημέρα με αεροσκάφος της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας από την Κολωνία στη Μαδρίτη και από εκεί, στο Μπουένος Αιρες με προγραμματισμένη πτήση της Iberia, χάνοντας την έναρξη της συνόδου των G20 και προγραμματισμένα ραντεβού με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...