249
Τα μέλη της περιπολίας ποζάρουν για τα κοινωνικά δίκτυα | Facebook

Ακροδεξιοί με κόκκινα γιλέκα σε «περιπολίες αυτοάμυνας» στη Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2019, 18:02
Τα μέλη της περιπολίας ποζάρουν για τα κοινωνικά δίκτυα
|Facebook

Ακροδεξιοί με κόκκινα γιλέκα σε «περιπολίες αυτοάμυνας» στη Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2019, 18:02

Σοκαρισμένος δήλωσε ο δήμαρχος βαυαρικής πόλης από την κινητοποίηση της ακροδεξιάς στη Γερμανία για τη διοργάνωση περιπολιών από ομάδες αυτοάμυνας μετά τις επιθέσεις σε περαστικούς από μετανάστες παραμονές της Πρωτοχρονιάς.

Το περιστατικό συνέβη στο Αμπεργκ της Βαυαρίας, όπου μεθυσμένοι μετανάστες από το Ιράν και το Αφγανιστάν συνελήφθησαν γιατί επιτέθηκαν και τραυμάτισαν περαστικούς.

Τις επόμενες ημέρες, όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος του Αμπεργκ, στους δρόμους της πόλης εμφανίστηκαν αυτόκλητες «ομάδες αυτοάμυνας» με εμβλήματα που παρέπεμπαν στο νεοναζιστικό NDP.

Οι ομάδες φορούν κόκκινα γιλέκα με το σήμα της ομάδας για να ξεχωρίζουν. Το σήμα τους, όπως γράφει η γαλλική Le Monde δεν αφήνει και πολλά περιθώρια παρερμηνείας για τις προθέσεις τους και την πολιτική τους τοποθέτηση.

Σε μέρος του πληθυσμού στην πόλη, όπου ζουν 40.000 άνθρωποι, επικρατεί ανασφάλεια παραδέχεται ο δήμαρχος. Αυτό όμως εκμεταλλεύεται η ακροδεξιά στη Γερμανία, για να θέσει ξανά το ζήτημα της «προστασίας των πολιτών».

Eνα από τα στελέχη του NDP στη Βαυαρία, η Κατρίν Εμπνερ-Στάινερ  δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ο ντόπιος πληθυσμός πρέπει να προστατευθεί επειγόντως ενάντια στους ανθρώπους που [έρχονται και] δήθεν αναζητούν προστασία».

Το Μεταναστευτικό είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στη Γερμανία από το 2015 όταν έφτασαν στη χώρα περί το ένα εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες από χώρες της Μέσης Ανατολής. Αν και η Ανγκελα Μέρκελ έχει υπερασπιστεί την πολιτική της, ακόμη και στελέχη της κυβέρνησής όπως ο πανίσχυρος υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους, οδηγώντας προ καιρού την κυβέρνηση στο χείλος της διάσπασης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...