391
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα | EPA/CYRIL ZINGARO

Τι είπε ο Εντι Ράμα για την κηδεία του Κατσίφα

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2018, 09:58
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα
|EPA/CYRIL ZINGARO

Τι είπε ο Εντι Ράμα για την κηδεία του Κατσίφα

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2018, 09:58

Για προβοκάτορες που έρχονται σε κηδείες και ντροπιάζουν τη σημαία της πατρίδας τους, της Ελλάδας, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα, σε σχόλιό μου με αφορμή την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Το σχόλιο του Εντι Ράμα έγινε σε διάλογο που είχε με άλλο χρήστη, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να «παρέμβει γιατί ντροπιαστήκαμε, καθώς έρχονται οι Έλληνες και μας προκαλούν».

Να σημειωθεί ότι και λίγες ώρες μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα ο αλβανός πρωθυπουργός παρενέβη μέσω των κοινωνικών δικτύων με ένα -μάλλον ατυχές- σχόλιο περί «τρελού εξτρεμιστή».

Σε ό,τι αφορά την κηδεία του Κατσίφα και όσα συνέβησαν εκεί, ο αλβανός πρωθυπουργός έγραψε αργά την Πέμπτη τα εξής, απευθυνόμενος στον χρήστη «Lucky Boy London».

«Το κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα και ούτε με προβοκάτορες σε κηδείες. Όποιος ήρθε να προκαλέσει, μπήκε, ντρόπιασε τον εαυτό του και τη σημαία του και αποχώρησε. Πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς τον άλλον και τη γλώσσα του, αλλά να αγαπάς τη χώρα και τη γλώσσα σου.

» Και εσείς όμως μην χρησιμοποιείτε τον όρο “Greku” [Ελληνας] διότι είναι εξίσου αηδιαστικό όσο όταν στην άλλη πλευρά [ενν. στην Ελλάδα] χρησιμοποιούν τη λέξη “shqiptari!” [Αλβανός]. Η ελληνική μειονότητα, οι καλοί άνθρωποι της μειονότητας στους Βουλιαράτες, δεν είναι “greku”, αλλά πολίτες της Αλβανίας.

»  Μην ανησυχείτε, η Αλβανία δεν “ντροπιάζεται” από ορισμένους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και φωνάζουν σαν κοράκια. Άθλιοι που βεβηλώνουν το νεκρό που δήθεν σέβονται και μειώνουν την αξιοπρέπεια της σημαίας του έθνους τους, που έδωσε πολλά στην ανθρωπότητα, ενός λαού που δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι ποτέ εχθρός μας, μιας χώρας όπου οι Αλβανοί βρήκαν στέγη, το ίδιο όπως βρήκαν στέγη οι Έλληνες σε μας.

» Η χώρα τους, όπως κάθε άλλη χώρα, έχει την ατυχία να έχει τους δικούς της χοίρους και γαϊδούρια».

Κουμουτσάκος: «Η στάση της κυβέρνησης αποθρασύνει τον Ράμα»

Για «απαράδεκτες και προκλητικές» αποφάσεις και δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού κάνει λόγο ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, με σχόλιό του στο Twitter και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «σιωπά και τον αποθρασύνει».

«Επί 12 ημέρες, η στάση, οι αποφάσεις, οι δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Ε. Ράμα, ήταν απαράδεκτες και προκλητικές. Έριχναν λάδι στη φωτιά. Αποκορύφωμα η χθεσινή ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, την ημέρα της κηδείας του Κ. Κατσίφα. Η κυβέρνηση όμως σιωπά. Έτσι τον αποθρασύνει» αναφέρει στο σχόλιό του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...