954
O Κυριάκος Μητσοτάκης | Youtube

Μητσοτάκης: Aντί για φιέστες καθαρής εξόδου, εκλογές στις 20 Αυγούστου

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2018, 21:54
O Κυριάκος Μητσοτάκης
|Youtube

Μητσοτάκης: Aντί για φιέστες καθαρής εξόδου, εκλογές στις 20 Αυγούστου

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2018, 21:54

Να προκηρύξει εκλογές στις 20 Αυγούστου κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του στην Athens Voice και στον δημοσιογράφο Ευτύχη Παλλήκαρη, εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι η χώρα σέρνεται μέσα σε ένα νέφος τοξικότητας, καχυποψίας και κατάθλιψης. Παράλληλα, μιλώντας για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, έκανε λόγο για κυνισμό και άθλια απόπειρα επικοινωνιακής διαχείρισης μιας μεγάλης τραγωδίας.

Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε αρχικά το πως ένιωσε όταν βρέθηκε στο Μάτι, ενώ χαρακτήρισε «αφηρημένη» την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον Πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος της ΝΔ, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη, υπογράμμισε ότι «οι ευθύνες θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν. Οι πολιτικές ευθύνες όμως είναι εδώ και αυτό το οποίο ενοχλεί ακόμα περισσότερο είναι ότι όσο αυξάνει το διαζύγιο που παίρνει ο κ. Τσίπρας με την κοινωνία, τόσο εντείνεται η αλαζονεία του. Και αυτό είναι ασυγχώρητο».

«Και σήμερα ακόμα δεν έχουμε επίσημο κατάλογο νεκρών, να μπορέσουμε να τους πενθήσουμε, να τους θρηνήσουμε, όπως τους αρμόζει. Είναι βαθιά προσβολή, ξέρετε, στη μνήμη των νεκρών (…) Το ελάχιστο, το οποίο μπορούμε να κάνουμε είναι να τους καταγράψουμε και να τους τιμήσουμε μετά, όπως τους αξίζει» σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός δεν διδάχτηκε τίποτα από την τραγωδία ενώ στάθηκε στην επιλογή του νέου γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. «Ξέρετε τι θα περίμενα από τον κ. Τσίπρα; Στην κρίσιμη θέση του γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να κάνει πραγματικά μια προσπάθεια να επιλέξει -αν είναι δυνατόν και με διακομματική συναίνεση- ένα πρόσωπο αναγνωρισμένου κύρους και επιχειρησιακής επάρκειας. Αντ’ αυτού, επέλεξε ένα κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο μάλιστα έχει ένα γκρίζο παρελθόν σε εξοπλιστικά προγράμματα. Εμαθε άραγε τίποτα ο κ. Τσίπρας από όλα αυτά τα τραγικά τα οποία έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες; Φοβάμαι πως όχι. Αρα, τα κροκοδείλια δάκρυα και η δήθεν προσπάθεια να μας πει ότι κάτι αλλάζει, δεν επιβεβαιώνεται από τις ίδιες τις επιλογές τις οποίες κάνει» τόνισε.

«Είναι ώρα ο κ. Τσίπρας να φύγει»

Επιμένοντας στο αίτημα του για εκλογές ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι: «Η χώρα δεν έχει να περιμένει τίποτα πια από τον κύριο Τσίπρα. Απολύτως τίποτα. Ούτε από τον κύριο Τσίπρα ούτε από τους υπουργούς του ούτε από τους μελλοντικούς υπουργούς του σε ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο οποίος θα γίνει μόνο για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου. Εχει εξαντλήσει τον πραγματικό της βίο αυτή η κυβέρνηση. Αρκετή ζημιά έκανε στη χώρα. Ηρθε η ώρα να φύγει».

Πρόσθεσε επίσης ότι όσο περνάει ο χρόνος τα πράγματα στη χώρα δεν πάνε καλύτερα αλλά, χειρότερα. «Και σήμερα, εδώ που βρισκόμαστε, όλοι αναγνωρίζουν ότι η χώρα χρειάζεται μία επανεκκίνηση. Restart, για να χρησιμοποιήσω και τη γλώσσα της νέας γενιάς. Ενα πολιτικό restart που μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από εκλογές. Τι πραγματικά μπορεί να περιμένει κανείς από αυτήν την κυβέρνηση τους επόμενους 9, 12 μήνες, αν υποθέσουμε ότι θα εξαντλήσει τη θητεία της; Θα σας πω τι θα περιμέναμε, εάν συμβεί αυτό. Μεγαλύτερη τοξικότητα, μεγαλύτερη πόλωση, περισσότερο δηλητήριο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Το μόνο το οποίο μένει στον κ. Τσίπρα να κάνει, είναι στις 20 Αυγούστου, ημερομηνία ορόσημο κατά τον ίδιο, έξοδος από το πρόγραμμα, αντί να στήσει φιέστες, να προκηρύξει εκλογές. Και μετά από 4 εβδομάδες να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το πώς και με ποιον τρόπο και με ποιους πρέπει να πορευτούμε στο μέλλον» ανέφερε σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξης.

«Διευκολύνσεις σε καταδικασμένους τρομοκράτες»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε κατά της κυβέρνησης και με αφορμή τη μεταφορά Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές στον Βόλο. «Εδώ και τρία χρόνια ισχυρίζομαι με στοιχεία ότι η κυβέρνηση αυτή κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει καταδικασμένους τρομοκράτες, κατά συρροή δολοφόνους, ικανοποιώντας αργά, αλλά σταθερά όλα τους τα αιτήματα. Θα ρωτήσετε τον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του ποιες είναι οι ανάγκες που τους υπαγορεύουν να κάνουν τέτοιες διευκολύνσεις απέναντι στους καταδικασμένους τρομοκράτες. Δεν έχω καμία πρόθεση και καμία διάθεση ούτε να προσωποποιήσω αυτή τη συζήτηση. Και καταλαβαίνετε ότι, για μένα, δεν είναι μια συζήτηση συναισθηματικά αδιάφορη, ούτε να μπω σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση με τον κάθε κ. Κοντονή. Το μόνο που θα σας πω είναι ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες πρέπει να βρίσκονται σε φυλακές υψίστης ασφάλειας. Και εκεί θα βρεθούν εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευθεί την διακυβέρνηση του τόπου. Αμετανόητοι καταδικασμένοι τρομοκράτες. Ο κύριος Κουφοντίνας έχει δολοφονήσει 11 ανθρώπους. Έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια. Δεν έχει ζητήσει ποτέ καμία συγγνώμη και παραμένει σήμερα ο ιδεολογικός καθοδηγητής της επόμενης γενιάς τρομοκρατών. Και αυτόν τον άνθρωπο η κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας, – για αυτό σε αυτόν τελικά καταλήγουν όλα – τον έστειλε στις αγροτικές φυλακές Βόλου για να κάνει έτσι πιο χαλαρή την παραμονή του» σημείωσε.

«Αναίτια παράταση της κρίσης για μια τουλάχιστον τριετία»

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στην Οικονομία έκανε λόγο για θίασο που κυβέρνησε τη χώρα τους πρώτους έξι μήνες του 2015 και τόνισε ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος. «Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος. Διότι υπάρχουν προψηφισμένα μέτρα, μειώσεις συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου και υπάρχει και ένας αυστηρός μηχανισμός εποπτείας που θα μας συνοδεύει για πολλά χρόνια ακόμα. Και υπάρχουν επίσης δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% τα οποία δυσκολεύουν πάρα πολύ τις δυνατότητες δημοσιονομικών ελιγμών της ελληνικής δημοκρατίας, της χώρας μας. Για ποια έξοδο, λοιπόν, από τα μνημόνια, συζητάμε;»

«Εμείς δεν ψηφίσαμε τις περικοπές των συντάξεων, ούτε την μείωση του αφορολόγητου. Αυτά είναι μέτρα τα οποία έχουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Είναι μέτρα τα οποία ήταν τελείως αχρείαστα και τα οποία προέκυψαν και προστέθηκαν σε ένα πολύ μεγάλο λογαριασμό, τον οποίο εξακολουθούν οι Έλληνες και πληρώνουν και σήμερα ακόμα, και θα πληρώνουν για αρκετά χρόνια ακόμα. Είναι ο λογαριασμός του πρώτου εξαμήνου του 2015 και βέβαια και της ανικανότητας και της καθυστέρησης στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που και σήμερα ακόμα χαρακτηρίζει αυτή την κυβέρνηση. Κατά συνέπεια, μην μας ρωτάτε εμάς για το αν μπορούν να αλλάξουν μέτρα τα οποία εμείς δεν τα ψηφίσαμε και με τα οποία προφανώς και δεν συμφωνούμε», τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...