361
Η Τζασίντα Αρντερν με τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου | REUTERS/Charlotte Greenfield

Επιστροφή στα καθήκοντα για την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2018, 15:54
Η Τζασίντα Αρντερν με τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου
|REUTERS/Charlotte Greenfield

Επιστροφή στα καθήκοντα για την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2018, 15:54

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Aρντερν επέστρεψε σήμερα Δευτέρα στο Κοινοβούλιο για να προεδρεύσει στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τη γέννηση της κόρης της πριν από έξι εβδομάδες.

Οι υπουργοί χειροκρότησαν την Αρντερν κατά την είσοδό της στην αίθουσα. Εκείνη πήρε τη θέση της δίπλα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ουίνστον Πίτερς ευχαριστώντας τον που την αναπλήρωσε κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας.

Στις 18 Ιανουαρίου είχε ανακοινώσει ότι περιμένει το πρώτο της παιδί, κάτι που την έκανε την μόλις δεύτερη εν ενεργεία πολιτικό που παίρνει άδεια από τα καθήκοντα για να γεννήσει. (Η πρώτη ήταν η πακιστανή Μπεναζίρ Μπούτο). Η Αρντερν γέννησε την κόρη της Νίβι στις 21 Ιουνίου.

«Οι τελευταίες έξι εβδομάδες ήταν υπέροχες όχι μόνο λόγω της γέννησης της γερής κορούλας μας αλλά και γιατί είχαμε το δώρο να έχουμε δίπλα μας αυτό το υπουργικό συμβούλιο και μαζί τους πολίτες της Νέας Ζηλανδίας», είπε η Αρντερν και πρόσθεσε: «Είναι πράγματι πολύ ωραίο που επιστρέφω ανάμεσα σε όλους εσάς».

Η κόρη της Αρντερν δεν ήταν μαζί της στο υπουργικό συμβούλιο. Ωστόσο, διάφορες πρωτοβουλίες που έχουν υλοποιηθεί για να γίνει το Κοινοβούλιο πιο φιλικό στα βρέφη, επιτρέπουν στη μικρή να είναι στην αγκαλιά της μητέρας της κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στην αίθουσα και να κολυμπά στην πισίνα του Κοινοβουλίου.

2018-08-02T052623Z_262505003_RC1F3F836ED0_RTRMADP_3_NEWZEALAND-POLITICS-ARDERN
Η Αρντερν με την κόρη και τον σύντροφό της στην κατοικία τους (Derek Henderson/New Zealand Prime Minister’s Office/Handout via REUTERS)

Η Αρντερν επέστρεψε επίσημα στη δουλειά την Πέμπτη από το σπίτι της στο Οκλαντ.

Ταξίδεψε αεροπορικώς στην πρωτεύουσα Ουέλινγκτον, όπου την υποδέχτηκε μια χορωδία λυκείου στο αεροδρόμιο. Εκεί η Αρντερν μίλησε με τους δημοσιογράφους κρατώντας αγκαλιά το μωρό της που είχε αποκοιμηθεί.

Η Αρντερν, που θηλάζει το μωρό της, συνοδευόταν από τον σύντροφό της Κλαρκ Γκέιφορντ, ο οποίος έχει αναλάβει την πλήρη φροντίδα του παιδιού τους. Τα σχέδιά τους για το Σαββατοκύριακο περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων την τοποθέτηση των βρεφικών επίπλων (που το ζευγάρι προμηθεύτηκε από δεύτερο χέρι) στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία. Η πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι θα πάει με την οικογένειά της στην προσεχή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...