276
| SOOC

Κουβέλης: Η σύλληψη των δύο Ελλήνων αποτελεί πολιτική επιλογή του Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2018, 09:41

Κουβέλης: Η σύλληψη των δύο Ελλήνων αποτελεί πολιτική επιλογή του Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2018, 09:41

Τις πολιτικές διαστάσεις της σύλληψης και της παρατεινόμενης κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη και την υπόθεσή τους ως ένα θέμα γενικότερης συμπεριφοράς του Ταγίπ Ερντογάν επιχείρησε να αναδείξει σε τηλεοπτική συνέντευξή του το πρωί της Πέμπτης ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Φώτης Κουβέλης.

«Η σύλληψη των ελλήνων στρατιωτικών και απαράδεκτη κράτησή τους, αποτελεί μια πολιτική επιλογή από την πλευρά της Τουρκίας, του Ερντογάν συγκεκριμένα», τόνισε ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αθελά του λοιπόν ο κ. Κουβέλης παραδέχτηκε το εξής: ότι λίγες εβδομάδες μετά την -πολυδιαφημισμένη ως επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης- επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα, η Αθήνα δεν είχε κατανοήσει καθόλου τις «πολιτικές επιλογές» του τούρκου προέδρου και έτσι δεν μερίμνησε ώστε να αποφευχθούν περιστατικά όπως αυτό του περασμένου Μαρτίου με τη σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

Ο ίδιος παρατήρησε ότι παρόμοια περιστατικά εισόδου ελλήνων στρατιωτικών στο έδαφος της Τουρκίας -ή Τούρκων στο ελληνικό έδαφος- λύνονταν συνήθως «με ένα απλό τηλεφώνημα».

«Ο Ερντογάν, το ενέταξε στην κλίμακα της έντασης που θέλει να έχει με τη χώρα μας» υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης.

Σημείωσε παράλληλα, ότι «η αντιμετώπιση του ζητήματος γίνεται σε δύο επίπεδα και στο δικαστικό και στο πολιτικό. Σε ό,τι αφορά το δικαστικό και παρουσία έχουμε, συνεργάζονται οι οικογένειες με κάποιο δικηγορικό γραφείο.

Η νομική συμπαράσταση υπάρχει, η αξίωση μας να απαγγελθεί η όποια κατηγορία είναι συνεχής. Επί της πολιτικής αντιμετώπισης δεν υπάρχει συνάντηση πολιτική, στρατιωτικοπολιτική όπου να μην έχει τεθεί το θέμα».

Ερωτηθείς για το εάν μπορεί να κάνει μια εκτίμηση για το πότε θα έχουμε την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών ο κ. Κουβέλης δήλωσε: «Διεκδικώντας και την πολιτική παρέμβαση αλλά και τη νομική διαδικασία πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να προσδιορίσω πότε θα γίνει αυτό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...