428
Στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης τόνισε πως ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας το κόμμα του θα επιδιώξει να σχηματίσει μια κυβέρνηση συνεργασίας «με όλες τις δυνάμεις που πιστεύουν στην Ευρώπη και την κοινή λογική» | INTIMEnews

Χατζηδάκης: Η καθαρή έξοδος ήταν ένα ακόμα ψέμα με πολύ κοντά ποδάρια

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2018, 14:17
Στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης τόνισε πως ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας το κόμμα του θα επιδιώξει να σχηματίσει μια κυβέρνηση συνεργασίας «με όλες τις δυνάμεις που πιστεύουν στην Ευρώπη και την κοινή λογική»
|INTIMEnews

Χατζηδάκης: Η καθαρή έξοδος ήταν ένα ακόμα ψέμα με πολύ κοντά ποδάρια

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2018, 14:17

Σε κρίσιμες συγκυρίες για τον τόπο έχουμε δυστυχώς μια ελλιποβαρή κυβέρνηση, σημειώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος τόσο στα θέματα της οικονομίας όσο και στα εθνικά θέματα.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το χιλιοπαιγμένο αφήγημα της κυβέρνησης περί «καθαρής εξόδου» από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018, ο κ. Χατζηδάκης υπογραμμίζει ότι και «η καθαρή έξοδος ήταν ένα ακόμα ψέμα με πολύ κοντά ποδάρια», καθώς «πρώτα και κύρια ο κ. Τσακαλώτος έχει μιλήσει γα τη μεταμνημονιακή εποπτεία».

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει ότι «οι Ευρωπαίοι δεν φείδονται καλών λόγων», υπενθυμίζοντας με νόημα πως «ακόμα και η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου άκουσε καλά λόγια από τις Βρυξέλλες».

Σχολιάζοντας εξάλλου τις δημόσιες τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού ότι «η κυβέρνηση πετυχαίνει εκεί που οι τρεις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απέτυχαν καθώς ολοκληρώνεται το πρόγραμμα με επιτυχία», ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως  «οι πολίτες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Ξέρουν τι έγινε αυτά τα τρία χρόνια και πως η οικονομία αντί να πάει μπροστά πήγε πίσω».

Στην αναφορά του στα ελληνοτουρκικά μεταξύ άλλων θέτει το εξής ρητορικό ερώτημα, θέλοντας να καυτηριάσει την κυβερνητική «βαβέλ»: «Εμείς απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας ποια πολιτική αντιτάσσουμε; Του κ. Καμμένου, του κ. Κουβέλη, του κ. Κοτζιά ή του κ. Τσίπρα;».

Όσο για την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων, ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης σημειώνει ότι η κυβέρνηση Τσιπρα-Καμμένου «μπορεί να έχει μια ρητορική για επενδύσεις αλλά στην πράξη εφαρμόζει μια πολιτική εχθρική απέναντι στην οικονομία και τις επενδύσεις», σε αντίθεση με το κόμμα του που είναι πραγματικά φιλικό προς τους επενδυτές. «ΝΔ σημαίνει επενδύσεις και νέες δουλειές», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, την ώρα που όπως επισημαίνει, σε οργανωτικό επίπεδο το κόμμα «προχωρά σε μια δημιουργική ανανέωση που συνδυάζει την εμπειρία των παλαιότερων στελεχών με το νέο αίμα».

Στο ερώτημα που του γίνεται αν «στα πλαίσια της πανστρατιάς θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ και λεγόμενα ‘Σημιτικά στελέχη’, αν έχουν χημεία με τη ΝΔ», απαντά:

«Την κοινωνία αφορά πρωτίστως το άνοιγμα που κάνει η ΝΔ. Αλλά ταυτόχρονα δεν ξεχνάμε ότι ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν εκείνος που πρώτος από όλους κρατούσε ανοικτές τις πόρτες της παράταξης».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη «η ΝΔ ακόμα και αν είναι αυτοδύναμη θα επιδιώξει να σχηματίσει μια κυβέρνηση συνεργασίας με όλες τις δυνάμεις που πιστεύουν στην Ευρώπη και την κοινή λογική».

Τέλος, ερωτηθείς «αν τον φοβίζουν οι κινήσεις που γίνονται από στελέχη που έχουν φύγει ή διαγραφεί από τη ΝΔ» ο Κωστής Χατζηδάκης λέει χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ έχει αέρα στα πανιά της. Έχουμε δημοκρατία και ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...