891
Ο Μπεν Αφλεκ ίσως να μη χαιρετά τους θαυμαστές του, αλλά τον ρόλο του «σκοτεινού ιππότη» | REUTERS/Mario Anzuoni

Αντίο Μπεν Αφλεκ – αλλά θα είναι ο Τζέικ Τζίλενχαλ ο επόμενος Μπάτμαν;

Σπύρος Σεραφείμ Σπύρος Σεραφείμ 23 Νοεμβρίου 2017, 07:49
Ο Μπεν Αφλεκ ίσως να μη χαιρετά τους θαυμαστές του, αλλά τον ρόλο του «σκοτεινού ιππότη»
|REUTERS/Mario Anzuoni

Αντίο Μπεν Αφλεκ – αλλά θα είναι ο Τζέικ Τζίλενχαλ ο επόμενος Μπάτμαν;

Σπύρος Σεραφείμ Σπύρος Σεραφείμ 23 Νοεμβρίου 2017, 07:49

Το «Justice League», η τελευταία ταινία με τις νέες περιπέτειες του Μπάτμαν, κυκλοφόρησε, αλλά μαζί με το ποπ κορν -απαραίτητο σνακ για την παρακολούθησή της- άρχισαν να «ψήνονται» και οι φήμες που θέλουν τον Μπεν Αφλεκ να μη φορά ξανά τη στολή του υπερήρωα. Για την ακρίβεια, δεν αποτελεί καθόλου τρελό σενάριο το να μπει σε αυτόν τον ρόλο ο Τζέικ Τζίλενχαλ, σύμφωνα με τον Guardian.

Ουδείς, βέβαια, έπεσε από τα σύννεφα, αφού ο Μπεν -εδώ και καιρό- είχε αναφέρει ότι σκεφτόταν να σταματήσει να υποδύεται τον Μπάτμαν στις ταινίες της DC. Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει: «Δεν μπορείς να το κάνεις για πάντα, οπότε θέλω να βρω έναν ευγενικό και κουλ τρόπο για να βγω από όλο αυτό».

Το «κουλ», βέβαια, χωρά πολύ νερό στο κρασί. Ή σε οποιοδήποτε άλλο ποτό.
Ο Μπεν θέλει να ξεκινήσει μια νέα ζωή, ενώ αντιμάχεται, καθημερινά, τους δαίμονές του. Ο 45χρονος ηθοποιός μπήκε σε πρόγραμμα απεξάρτησης από το αλκοόλ έπειτα από παραίνεση του 42χρονου αδελφού του (και κατηγορούμενου για σεξουαλική παρενόχληση σε δύο γυναίκες) Κέισι Αφλεκ και της πρώην συντρόφου του, της 45χρονης Τζένιφερ Γκάρνερ. Μετά τη συνάντηση που είχε με τη νέα φίλη του -που είναι μουσικός παραγωγός- Λίντσεϊ Σούκους, ο ηθοποιός κατάλαβε πως ήταν εκτός ελέγχου. Είχε καταρρεύσει και ήταν πολύ δυστυχισμένος, περνούσε κατάθλιψη.

Ο ηθοποιός έπιασε «πάτο», κατά το κοινώς λεγόμενο, και σε εκείνο το σημείο απευθύνθηκε στην πρώην σύζυγό του – παρά τα όσα έχουν περάσει οι δυο τους, αφού δεν χώρισαν και με πάρτι και ενώ η διαδικασία διαπραγμάτευσης για την έκδοση του διαζυγίου τους συνεχίζεται. Ομως, από τη χρήση πάσης φύσεως ουσιών, μέχρι το ανελέητο ποτό και τον ασύστολο τζόγο, η Τζένιφερ πάντα ήταν δίπλα του για συμπαράσταση.

Ο Μπεν στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας, στις 13/11/2017 (REUTERS/Mario Anzuoni)
Ο Μπεν στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας, στις 13/11/2017 (REUTERS/Mario Anzuoni)

Τώρα, ο Μπεν βρίσκεται σε κέντρο αποτοξίνωσης στο Λος Αντζελες, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να δουλεύει και να περνάει χρόνο με την οικογένειά του. Επειτα από πέντε μέρες μένει έξω από το κέντρο και παρακολουθεί ένα κέντρο βουδιστικού διαλογισμού που ονομάζεται «Ενάντια στο ρεύμα». Αυτό, του έχει δώσει δύναμη και τον έχει κάνει να σταθεί ξανά στα πόδια του. Ο εφιάλτης δεν πέρασε, αλλά συνεχίζει την προσπάθειά του. Πάντως, μέχρι τώρα, αλκοολικός Μπάτμαν δεν έχει υπάρξει.

Ετσι, οι φήμες που ανέφεραν ότι ο Μαρκ Ριβς -θα σκηνοθετήσει την καινούρια ταινία του Μπάτμαν- σκέφτεται κάποιον άλλον, πέραν του Αφλεκ, για πρωταγωνιστή, φούντωσαν. Μάλιστα, ήδη έχει ακουστεί και το όνομα του αντικαταστάτη: πρόκειται για τον Τζέικ Τζίλενχαλ, ο οποίος φέρεται να έχει συναντηθεί ήδη με τον Ριβς. Oι ίδιες φήμες λένε ότι η απόφαση να αφήσει ο Αφλεκ τον ρόλο του Μπάτμαν ήταν ειλημμένη από τις αρχές του 2017, αλλά η DC περίμενε να βγει πρώτα το «Justice League» για να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις περί αλλαγής πρωταγωνιστή, προκειμένου να μη φορτίσουν με αρνητική δημοσιότητα την πορεία της ταινίας. Σε ό,τι αφορά τον Τζίλενχαλ, προς το παρόν, δεν έχει δώσει τα χέρια με τον Ριβς, δεν έχουν υπογράψει κάποιο συμβόλαιο. Δηλαδή, μπορεί και να μην προχωρήσει αυτή η υπόθεση ποτέ. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Τζίλενχαλ δεν είναι καλός ηθοποιός ή ότι δεν μπορούν να βρουν χρυσή τομή στις χρηματικές του απολαβές, αλλά ο Ριβς δεν γνωρίζει το εάν θα πρέπει να κάνει μια αλλαγή στο προφίλ του Μπάτμαν. Η απόδοση του Αφλεκ στον ήρωα κουβαλούσε ωριμότητα, αφού ο «σκοτεινός ιππότης» εμφανίστηκε εσκεμμένα να έχει μεγαλύτερη ηλικία από τις κλασικές φιγούρες που είχαμε συνηθίσει, επί τόσα χρόνια.

Φωτογενής, δυναμικός, αλλά όχι τόσο ώριμος όσο απαιτεί το επόμενο στόρι τού Μπάτμαν (REUTERS/Mario Anzuoni)
Φωτογενής, δυναμικός, αλλά όχι τόσο ώριμος όσο απαιτεί το επόμενο στόρι τού Μπάτμαν (REUTERS/Mario Anzuoni)

Επομένως, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος αναφορικά με το μέλλον του «ανθρώπου-νυχτερίδα». Το σίγουρο είναι ότι ο 51χρονος νεοϋορκέζος σκηνοθέτης -ο οποίος έγινε γνωστός από το «Cloverfield» και το ριμέικ τού «Let me in»- ολοκλήρωσε πρόσφατα τα γυρίσματα για το «War for the planet of the apes».

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ιδέες για μία τριλογία, αλλά πραγματικά το σημαντικό είναι, όπως σημειώνει, να ξεκινήσει μία ιστορία η οποία θα μπορεί να εξελιχθεί σε συνέχειες. Επίσης, ο επόμενος Μπάτμαν θα είναι περισσότερο νουάρ από τις προηγούμενες ταινίες και θα αντλεί έμπνευση από το σινεμά του Χίτσκοκ, με τον «σκοτεινό ιππότη» σε ρόλο ντετέκτιβ.

Προς το παρόν, το «Justice League» δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελαν οι ιθύνοντές του, αλλά τα 278 εκατ. για το πρώτο τριήμερο προβολής του, δεν είναι ένα μικρό ποσό.

H πραγματικότητα είναι πως καμία ταινία της DC δεν έχει αποτύχει εισπρακτικά (873 εκατ. το «Batman v. Superman», 821 η «Wonder Woman», 745 το «Suicide Squad») αλλά καμία δεν ξεπέρασε το 1 δισ. που αποτελεί τον μεγάλο στόχο – τον έχουν ξεπεράσει ήδη, πολλές φορές, οι ήρωες της Marvel. Ομως, δεν μπορεί να υπάρξει καμία σύγκριση μεταξύ «Μπάτμαν» και «Iron Man». Στη μία περίπτωση είχαμε Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. ενώ, από την άλλη, τον Μπεν Αφλεκ, ο οποίος προσπάθησε να συνεχίσει στα επιτυχημένα χνάρια των Βαλ Κίλμερ και Τζορτζ Κλούνεϊ. Όμως, οι κριτικές που αποκόμισε ήταν απογοητευτικές.
Μπορεί να μην έφταιγε ο ίδιος ο Αφλεκ, αφού ο ρόλος του -αντικειμενικά- ήταν κακογραμμένος, αλλά αυτό δεν τον έκανε να γεμίζει με μικρότερη μεζούρα ποτού το ποτήρι του ή να κατεβάζει λιγότερα μπουκάλια με αλκοόλ.
Και κάπως έτσι, η νύχτα στην Γκόθαμ έπεσε νωρίς…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...