701
H -κυριολεκτικά ακαταμάχητη Wonder Woman- Γκαλ Γκαντότ | REUTERS/Mario Anzuoni

Η «Wonder Woman» έκανε το… θαύμα της στα ταμεία

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2017, 14:23
H -κυριολεκτικά ακαταμάχητη Wonder Woman- Γκαλ Γκαντότ
|REUTERS/Mario Anzuoni

Η «Wonder Woman» έκανε το… θαύμα της στα ταμεία

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2017, 14:23

Εναν σχεδόν χρόνο μετά το εντυπωσιακό της κινηματογραφικό ντεμπούτο στην ταινία του Ζακ Σνάιντερ, «Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης», η Αμαζόνα πολεμίστρια, Γουόντερ Γούμαν, εμφανίστηκε μέσα από την πολυαναμενόμενη σόλο ταινία της. Στον ομώνυμο ρόλο τής Νταιάνα Πρινς/Γουόντερ Γούμαν και πάλι η (ακαταμάχητη) Γκαλ Γκαντότ, ενώ η σκηνοθεσία είναι της Πάτι Τζένκινς («Monster», «The Killing»).

Προτού γίνει γνωστή ως η Γουόντερ Γούμαν, ήταν η Νταϊάνα, πριγκίπισσα των Αμαζόνων, μεγαλωμένη σε ένα -προστατευμένο από τον κόσμο- παραδεισένιο νησί και εκπαιδευμένη να γίνει μια ανίκητη πολεμίστρια. Η ζωή της αλλάζει, όταν ένας αμερικάνος πιλότος πέφτει στις ακτές του νησιού της και της λέει για έναν μεγάλο πόλεμο που εξαπλώνεται στον έξω κόσμο. Η Νταϊάνα θα αποφασίσει να αφήσει τον δικό της, πεπεισμένη ότι μπορεί να σταματήσει την απειλή. Πολεμώντας δίπλα στους ανθρώπους, σε έναν πόλεμο χωρίς προηγούμενο, η Νταϊάνα θα ανακαλύψει το εύρος των δυνάμεών της και, εννοείται, το πεπρωμένο της.

Οι προβολές της ταινίας ξεκίνησαν και σύμφωνα με τους New York Times η ταινία απέφερε περίπου 100,5 εκ. δολάρια στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας το ρεκόρ που κρατούσε το «Fifty Shades of Grey», το οποίο άνοιξε το 2015 με 85 εκ. δολάρια.

Οσον αφορά στη σύγκρισή της με άλλες σόλο ταινίες για σούπερ ήρωες, το ντεμπούτο τής «Wonder Woman» είναι μεγαλύτερο από αυτά των «Iron Man» και «Doctor Strange», αλλά πιο χαμηλό από αυτά των «Man of Steel», «Deadpool» και «Spider-Man».

Wonder-Woman.jpg
H επίσημη αφίσα της ταινίας

Η Αμαζόνα έχει μέχρι στιγμής και καλή απόδοση εκτός ΗΠΑ, αποφέροντας επιπρόσθετα 122,5 εκ. δολάρια από 55 ξένες αγορές. Βέβαια, η ταινία δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα σε πολλές σημαντικές αγορές, όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Γερμανία και η Ιαπωνία. Στη χώρα μας θα κυκλοφορήσει στις 8 Ιουνίου, από την Tanweer.

«Είναι μια ταινία άψογη για τους καιρούς μας, εμπνέει και αποπνέει ελπίδα, όπως δίνει και μια πολύ διασκεδαστική περιπέτεια, ξεπερνάει το είδος», είπε σε μια δήλωσή της η επικεφαλής διεθνούς marketing και διανομής της Warner Bros., Σου Κρολ. «H Πάτι Τζένκινς και η εξαιρετική της ομάδα του cast και των τεχνικών, μάς έδωσαν μια Wonder Woman που είναι μια πραγματική φιλόδοξη ηρωίδα». «Υπάρχει μεγάλη απήχηση των θαυμαστών σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε ο επικεφαλής της διανομής της Warner Bros, Τζεφ Γκόλντεστεϊν. «Υπάρχει κάτι εικονικό με την Νταϊάνα και την ιστορία της Wonder Woman», σημείωσε ο ίδιος.

Στις ΗΠΑ, εκτός από τη «Wonder Woman» το Σαββατοκύριακο αυτό την εμφάνισή του έκανε το «Underpants: The First Epic Move», η νέα οικογενειακή κωμωδία δράσης κινουμένων σχεδίων της DreamWorks Animation, που βασίζεται στην ομώνυμη, δημοφιλή σειρά παιδικών βιβλίων, ανοίγοντας στη δεύτερη θέση με 23,5 εκ.

wonderwoman.0
Αμαζόνα στην καταγωγή

Στο μεταξύ, η πέμπτη ταινία των «Πειρατών» είχε μια μεγάλη πτώση, της τάξεως του 65%, κατά τη δεύτερή της εβδομάδα. Η ταινία, η οποία κυριάρχησε στο box office την προηγούμενη εβδομάδα, έρχεται τώρα τρίτο με 21,6 εκ.

Το τοπ 10 του αμερικάνικου box office
(Aπό το Box Office Mojo)

  1. «Wonder Woman» $100,5 εκατ.
  2. «Captain Underpants: The First Epic Movie» $23,5 εκατ.
  3. «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales» (Πειρατές της Καραϊβικής: Η Εκδίκηση του Σάλαζαρ) $21,6 εκατ.
  4. «Guardians of the Galaxy Vol. 2» $9,7 εκατ.
  5. «Baywatch» $8,5 εκατ.
  6. «Alien: Covenant» $4 εκατ.
  7. «Everything, Everything» $3,3 εκατ.
  8. «Snatched» $1,3 εκα.
  9. «Diary of a Wimpy Kid: The Long Haul» $1,2 εκατ.
  10. «Βασιλιάς Αρθούρος: Ο Θρύλος του Σπαθιού» $1,2 εκατ.

Ποια είναι η Wonder Woman

Είναι ένας χαρακτήρας που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις οθόνες τη δεκαετία του ‘40. Εκτοτε είναι μια από τις γυναίκες που εκθείασαν πολλοί fan του είδους για τη σημειολογία και τον συμβολισμό της. Στην καταγωγή είναι Αμαζόνα με προέλευση από τη Θεμίσκυρα. Στην πατρίδα της ονομάζεται Πριγκίπισσα Νταϊάνα της Θεμισκύρας, ενώ πέρα από τη πατρίδα της ονομάζεται Ντιάνα Πρινς, που είναι και η πολιτική και μυστική της ταυτότητα. Οσον αφορά στις δυνάμεις της, απεικονίζεται ως αθλήτρια, ακροβάτισσα, μαχήτρια και στρατηγός, εκπαιδευμένη και έμπειρη σε πολλές αρχαίες και σύγχρονες μορφές ένοπλης και άοπλης μάχης. Ο Μπάτμαν την αποκάλεσε κάποτε «καλύτερη μαχήτρια στον κόσμο». Επιπλέον, ξέρει να ψυχολογεί φίλους και εχθρούς καλύτερα από τους άντρες υπερήρωες καθώς είναι περισσότερο εγκεφαλική – ακόμη και αν η ωστική δύναμη που χρησιμοποιεί αρκεί για να μεταπείσει τους πάντες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...