396
Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει. Εσωσε τη χώρα του από μια ποδοσφαιρική τραγωδία ιστορικών διαστάσεων | REUTERS/Edgard Garrido

Μέσι! Μέσι! Μέσι! Πώς οδήγησε την Αργεντινή στο Μουντιάλ!

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2017, 07:47
Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει. Εσωσε τη χώρα του από μια ποδοσφαιρική τραγωδία ιστορικών διαστάσεων
|REUTERS/Edgard Garrido

Μέσι! Μέσι! Μέσι! Πώς οδήγησε την Αργεντινή στο Μουντιάλ!

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2017, 07:47

Δεκαέξι χρόνια είχε να κερδίσει η Αργεντινή αγώνα στο Κίτο του Ισημερινού. Και είδε την ομάδα του Εκουαδόρ να ανοίγει πρώτη το σκορ, μόλις στο 38ο δευτερόλεπτο του πιο κρίσιμου αγώνα της πρόσφατης ιστορίας της Μπιανκοσελέστε: αν δεν κέρδιζε δεν θα πήγαινε στο Μουντιάλ της Ρωσίας το προσεχές καλοκαίρι· ποια; αυτή που έφτασε ένα βήμα από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014 και δεν έχει λείψει από τελική φάση εδώ και μισό αιώνα! Η εικόνα ήταν ζοφερή. Ωσπου ο Λιονέλ Μέσι απέδειξε την κλάση του και ότι δεν είχε κανέναν σκοπό να μην πάει στο Μουντιάλ.

Το Εκουαδόρ άνοιξε το σκορ μόλις στο 38ο δευτερόλεπτο με τον Ρομάριο Ιμπάρα. Αλλά από εκεί και πέρα ανέλαβε ο Μέσι.

https://www.youtube.com/watch?v=mKwObgJCPhQ

Ο 30χρονος Αργεντίνος συνδυάστηκε στο 12ο λεπτό με τον Ανχελ Ντι Μαρία και ισοφάρισε. Μάλιστα έτρεξε προς το τέρμα, μάζεψε την μπάλα και την πήγε στη σέντρα – ένα έναυσμα για γενική αντεπίθεση. Στο 20′ ολοκλήρωσε την ανατροπή με τρομερό σουτ, αφού κέρδισε κόντρα από αμυντικό.

2017-10-10T235429Z_1956651306_RC18336FE580_RTRMADP_3_SOCCER-WORLDCUP-ECU-ARG
Ο Μέσι έχει ισοφαρίσει. Ωρα για τη μεγάλη αντεπίθεση

Ενα ακόμη αμυντικό λάθος έφερε την μπάλα στα πόδια του αρχηγού στο 62′ και αυτός ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του με φανταστικό πλασέ, καθώς είδε την κακή τοποθέτηση του τερματοφύλακα (Μπανγκέρα) και τον… κρέμασε.

Η Αργεντινή είχε να νικήσει από το 2001 στον Ισημερινό, όπου οι αγώνες γίνονται σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 2.800 μέτρων, στην πρωτεύουσα Κίτο. Αυτό ήταν το πέμπτο χατ-τρικ του Μέσι με την εθνική της χώρας του.

Στα άλλα λατινοναμερικάνικα ματς, η Βραζιλία δεν χαρίστηκε στη Χιλή, τη νίκησε 3-0 και την απέκλεισε. Η κάτοχος του Κόπα Αμέρικα δεν θα παίξει ούτε στο μπαράζ, καθώς τερμάτισε έκτη.

Η Κολομβία κατάφερε να πάρει βαθμό στο Περού (1-1) και τερμάτισε στην 4η θέση, έτσι θα είναι και αυτή στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία, όπως θα είναι και η Ουρουγουάη που έζησε και αυτή ένα θρίλερ:

Βρέθηκε να χάνει απ’τη Βολιβία με το αυτογκόλ του Γκαστόν Σίλβα, αλλά με δύο δικές του ασίστ σκόραραν για την ανατροπή ο Μαρτίν Κάσερες και ο εικονιζόμενος Εντινσον Καβάνι.

uru
Ο Εντισον Καβάνι πανηγυρίζει!

Η Ουρουγουάη νίκησε 4-2 και πέρασε στα τελικά, με τον Λουίς Σουάρες να σκοράρει δύο φορές, ενώ και το δεύτερο τέρμα της Βολιβίας ήταν αυτογκόλ του Γκοντίν.

Το Περού θα διεκδικήσει την πρόκριση με τη Νέα Ζηλανδία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...