315
O αμερικανός πρόεδρος με τον υπουργό του | REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Ο Τραμπ καλεί τον Τίλερσον να συγκρίνουν το… IQ τους!

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2017, 22:45
O αμερικανός πρόεδρος με τον υπουργό του
|REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Ο Τραμπ καλεί τον Τίλερσον να συγκρίνουν το… IQ τους!

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2017, 22:45

Ο Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας -κατά την πάγια τακτική του- «fake news» τα δημοσιεύματα για τις σχέσεις του με τον Ρεξ Τίλερσον, μάλλον φαίνεται ότι κατά βάθος δεν έμεινε ανεπηρέαστος από αυτά.

Σύμφωνα με το BBC, ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε τον αμερικανό πρόεδρο «ηλίθιο» στο τέλος μιας σύσκεψης στο Πεντάγωνο αυτό το καλοκαίρι, δηλώσεις οι οποίες διαψεύστηκαν κατόπιν από τον εκπρόσωπο Τύπου του.

«Πιστεύω ότι πρόκειται για μια ψευδή πληροφορία» σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο περιοδικό Forbes και η οποία δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

«Όμως, εάν το είπε, πιστεύω ότι θα πρέπει να συγκρίνουμε τα τεστ IQ μας. Και εγώ μπορώ να σας πω ποιος θα κερδίσει» υπογράμμισε με νόημα και σε καμία περίπτωση δεν εννοούσε τον Τίλερσον.

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο κ. Τραμπ είχε «αδειάσει» δημοσίως τον κορυφαίο διπλωμάτη του γράφοντας στο Twitter ότι οι προσπάθειες διαπραγμάτευσης με τη Βόρεια Κορέα είναι «σπατάλη χρόνου», λίγες ώρες αφότου ο κ. Τίλερσον αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ έχουν τρεις διαύλους απευθείας επικοινωνίας με την Πιονγκγιάνγκ και εξερευνούν το ενδεχόμενο συζητήσεων.

Πριν από λίγες ημέρες οι «New York Times» μετέδωσαν ότι ο κ. Τίλερσον έχει μείνει έκπληκτος από την άγνοια που επιδεικνύει ο πρόεδρος Τραμπ σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο κ. Τραμπ έχει ενοχληθεί με τη γλώσσα του σώματος που κ. Τίλερσον κατά τη διάρκεια συναντήσεων.

Στις 20/01/2017, ο αμερικανός πρόεδρος, σε μία κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο του στην Ουάσιγκτον, είπε χαρακτηριστικά για τους υπουργούς του: «Εχουμε μακράν το υψηλότερο IQ από κάθε άλλη κυβέρνηση». Αν και ο ίδιος δεν κατονόμασε κάποιους από τους… Αϊνστάιν της κυβέρνησής του, ωστόσο, όπως επισήμαναν τότε τα διεθνή ΜΜΕ, έτρεφε ιδιαίτερο θαυμασμό για τον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς, αλλά και για τον υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον.

Φαίνεται πως από τότε πέρασε καιρός, ενώ έτσι κι αλλιώς ο αμερικανός πρόεδρος κάνει ό,τι μπορεί για να βυθίσει στον βούρκο το επίπεδο της τρέχουσας αμερικανικής πολιτικής σκηνής, «αδειάζοντας» τους συνεργάτες του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...