172
Η πυρκαγιά καίει σε προστατευόμενη περιοχή | twitter.com/Plan_INFOCA

Ισπανία: Χιλιάδες εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους λόγω πυρκαγιάς

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2017, 16:51
Η πυρκαγιά καίει σε προστατευόμενη περιοχή
|twitter.com/Plan_INFOCA

Ισπανία: Χιλιάδες εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους λόγω πυρκαγιάς

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2017, 16:51

Πάνω από 2.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους, αλλά και παραθεριστικά κέντρα, στην Ισπανία εξαιτίας των μεγάλων δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στα νότια της χώρας.

Συγκεκριμένα, εκκενώθηκαν κατοικίες, κάμπινγκ, αλλά και ξενοδοχεία, εξαιτίας του μεγάλου κινδύνου για την ζωή των πολιτών.

Η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στην πόλη Ουέλβα και αντιμετωπίζεται ως πυρκαγιά ύψιστης απειλής, από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Τόσο η περιοχή γύρω από την Ουέλβα, όσο και όλη η χώρα είναι σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν φωτιές, εξαιτίας του καύσωνα.

Το πρωί της Κυριακής επιχειρούσαν 11 αεροσκάφη, 10 ελικόπτερα και δεκάδες οχήματα, ενώ στην κατάσβεση συμμετείχαν και μονάδες του στρατού.

Η φωτιά καίει στην περιοχή του εθνικού δρυμού της Ντονιάνα, γράφει η el Pais, καταστρέφοντας ένα από τα δάση που θεωρούνται εθνικοί θησαυροί για την Ισπανία. Είναι χώρος στον οποίο φωλιάζουν μεταναστευτικά πουλιά, ενώ φιλοξενεί σπάνια είδη ζώων.

Την περασμένη εβδομάδα 63 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στις δασικές πυρκαγιές στη Πορτογαλία. Πολλοί από αυτούς παγιδεύτηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους στην προσπάθεια να διαφύγουν από τα φλεγόμενα μέτωπα, τα οποία είχαν εξαπλωθεί με μεγάλη ταχύτητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...