316
Ο Κώστας Βαξεβάνης στα γραφεία της Κουμουνδούρου τη βραδιά που ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την εξουσία | INTIMENEWS

Ελεύθερος ο Βαξεβάνης, με την εντολή προκαταρκτικής έρευνας

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2017, 11:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/04/2017 16:00
Ο Κώστας Βαξεβάνης στα γραφεία της Κουμουνδούρου τη βραδιά που ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την εξουσία
|INTIMENEWS

Ελεύθερος ο Βαξεβάνης, με την εντολή προκαταρκτικής έρευνας

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2017, 11:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/04/2017 16:00

Ελεύθεροι με την εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα αφέθηκαν οι δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης και Βασίλης Ανδριανόπουλος οι οποίοι συνελήφθησαν ύστερα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους, κατηγορώντας τους για συκοφαντική δυσφήμιση, η Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα, σύζυγος του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση, προκειμένου να αξιολογηθούν τόσο τα στοιχεία του επίμαχου ρεπορτάζ όσο και οι ισχυρισμοί της μηνύτριας, ενώ απέρριψε το αίτημα για ενεργοποίηση της διαδικασίας του αυτοφώρου.

Αφορμή για τη μήνυση που κατέθεσε η σύζυγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος αποτέλεσε δημοσίευμα στην εβδομαδιαία εφημερίδα που εκδίδει ο κ. Βαξεβάνης.

Η κυρία Νικολοπούλου είναι συχνά ο στόχος των δημοσιευμάτων του δημοσιογράφου. Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες δεν είχε εκδικαστεί άλλη μήνυσή της εναντίον του. Στη νέα μήνυσή της, έπειτα από το νέο δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», η κυρία Νικολοπούλου υποστηρίζει ότι το επίμαχο δημοσίευμα θίγει την τιμή και την υπόληψή της και θέλει να την εξοντώσει οικονομικά.

Υποστηρίζει επίσης ότι η εφημερίδα χρησιμοποιεί υποτιμητικά σχόλια για την ίδια και τον σύζυγό της καθώς και φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές.

«Με υποτιμά ως επαγγελματία όταν ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιώ το κύρος του συζύγου μου για να αναλαμβάνω “δουλειές”. Λέει ότι οργανώνω εκδηλώσεις του “αέρα” με χορηγίες που λαμβάνω με την ιδιότητα της συζύγου ισχυρού πολιτικού άνδρα», αναφέρει η κυρία Νικολοπούλου στοιχειοθετώντας την υπόθεση κατά του κ. Βαξεβάνη.

Αφού οδηγήθηκε στα δικαστήρια με τον συνάδελφό του, ο κ. Βαξεβάνης έγραψε στο Twitter ότι παραδόθηκαν και συνελήφθησαν.

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Πλήγμα κατά της δημοσιογραφίας η σύλληψη»

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η μήνυση που κατέθεσε η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, εναντίον του εκδότη της εφημερίδας “Documento”, Κώστα Βαξεβάνη, βάλλει ευθέως κατά της δημοσιογραφίας και της ελευθεροτυπίας.

Το επίμαχο δημοσίευμα για το οποίο κατατέθηκε η μήνυση θέτει ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα για το χώρο της δημόσιας υγείας, τα οποία χρήζουν σοβαρών και τεκμηριωμένων απαντήσεων. Αντί η κ. Νικολοπούλου να καταθέτει μηνύσεις, ας απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...