476
Υπέροχο | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το ΚΠΙΣΝ γιορτάζει την παράδοσή του στο Δημόσιο

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2017, 18:24
Υπέροχο
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το ΚΠΙΣΝ γιορτάζει την παράδοσή του στο Δημόσιο

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2017, 18:24

«Το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είναι δικό σας!», ανακοινώνουν οι υπεύθυνοι επικοινωνίας σε διαφημιστικό σποτάκι. Πέρασαν δέκα χρόνια από τότε που το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει ένα Κέντρο Πολιτισμού στο Δέλτα Φαλήρου. Και τώρα έφτασε η στιγμή που το ίδρυμα αποχωρεί πλήρως από τη διαχείριση του τεράστιου αυτού έργου για να παραχωρήσει το κέντρο στην κοινωνία, δηλαδή στο Δημόσιο.

Την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, πέφτουν επισήμως υπογραφές. Και το ΚΠΙΣΝ θα γιορτάσει αυτή τη μετάβαση με μία μαγευτική γιορτή, με παράλληλες εκδηλώσεις και, φυσικά, ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Ωστόσο δεν είναι ακόμη γνωστό τι και ποιον θα εμπεριέχει το πρόγραμμα το οποίο θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα. «Χορός, μουσική, τραγούδι, αφηγήσεις, αστική κουλτούρα και happenings θα συναντηθούν σε έναν δημιουργικό διάλογο που αντανακλά τις απεριόριστες δυνατότητες έκφρασης που αγκαλιάζει το ΚΠΙΣΝ μέσα από ένα πρόγραμμα-έκπληξη», λένε, λακωνικά, οι άνθρωποι του ιδρύματος.

Το κύριο καλλιτεχνικό κομμάτι θα πραγματοποιηθεί στην Εθνική Λυρική Σκηνή και οι 1.200 θέσεις που διατέθηκαν δωρεάν στο ευρύ κοινό μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγες ώρες. Ωστόσο όσοι θέλουν μπορούν να βρεθούν στους υπόλοιπους χώρους του ΚΠΙΣΝ, όπως ο Πύργος Βιβλίων, ο Φάρος, η Αγορά, το Ξέφωτο, όπου μεγάλες οθόνες θα αναμεταδίδουν ό,τι γίνεται μέσα στην αίθουσα. Εκεί θα πραγματοποιηθεί το κύριο καλλιτεχνικό κομμάτι, πολλές εκδηλώσεις, όμως, θα φιλοξενηθούν και στους επιπλέον χώρους.

Στο τέλος θα πραγματοποιηθεί ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων και η γιορτή θα συνεχιστεί με πάρτυ στην Αγορά και dj set από την Kafka (Κατερίνα Καφεντζή). Τη σκηνοθετική επιμέλεια του προγράμματος υπογράφει ο Θωμάς Μοσχόπουλος.

Ανάμεσα στους επίσημους που έχουν προσκληθεί, είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι συνέβαλαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους στην ομαλή εξέλιξη του έργου.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) η μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του που έχει κάνει το ίδρυμα στην Αθήνα. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι €630 εκατομμύρια, ποσό που συμπεριλαμβάνει δύο δωρεές αξίας €5 εκατομμυρίων έκαστη, προς την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή, για τη μετάβαση στα νέα τους κτίρια. Σχεδιασμένο από τον αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop (RPBW), περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

*Καθώς την ημέρα της γιορτής, Πέμπτη, θα απεργούν οι εργαζόμενοι σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ, για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ θα προσφέρεται δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών με τη χρήση λεωφορείου, από τις 15:00 έως τις 22:00, με συχνότητα ανά 30’, το οποίο θα ξεκινά από την πλατεία Συντάγματος (στη συμβολή με την οδό Ερμού), θα πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού – Φιξ (επί της Λεωφόρου Συγγρού) και θα καταλήγει στην είσοδο του χώρου στάθμευσης του ΚΠΙΣΝ (συμβολή των οδών Πεισιστράτου και Σαχτούρη).

Επίσης, θα διατεθεί χώρος στάθμευσης του γηπέδου Τάε Κβον Ντο, από τις 15:00 και μετά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...