243
Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας (στο μέσο) ενώ φεύγει από τα γραφεία του συνδικάτου για να παραδοθεί στις Αρχές | REUTERS/Leonardo Benassatto

Βραζιλία: Παραδόθηκε για να φυλακιστεί ο Λούλα ντα Σίλβα

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2018, 10:31
Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας (στο μέσο) ενώ φεύγει από τα γραφεία του συνδικάτου για να παραδοθεί στις Αρχές
|REUTERS/Leonardo Benassatto

Βραζιλία: Παραδόθηκε για να φυλακιστεί ο Λούλα ντα Σίλβα

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2018, 10:31

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα παραδόθηκε αργά το  Σάββατο στην αστυνομία στο Σάο Πάολο, αποχωρώντας από τα κεντρικά γραφεία του συνδικάτου των εργαζομένων στη βιομηχανία του μετάλλου όπου είχε καταφύγει αψηφώντας τη διορία που είχε δώσει δικαστής.

Προηγήθηκαν χαοτικές σκηνές, με υποστηρικτές του κεντροαριστερού πρώην προέδρου της χώρας να τον εμποδίζουν να παραδοθεί.

Μετά την παράδοσή του μετήχθη αεροπορικώς στην φυλακή της Κουριτσίμπα για να αρχίσει να εκτίει την ποινή κάθειρξης 12 ετών κι ενός μήνα που του επιβλήθηκε για υπόθεση διαφθοράς, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Globo.

Εκατοντάδες αντίπαλοι του Λούλα, ντυμένοι στα κίτρινα και στα πράσινα, τα εθνικά χρώματα, περίμεναν συγκεντρωμένοι μπροστά στη φυλακή. Εκτόξευσαν πυροτεχνήματα κι άρχισαν να χτυπάνε κατσαρόλες για να γιορτάσουν τη στιγμή, κραυγάζοντας συνθήματα όπως «ζήτω ο Σέρζιου Μούρου», ο δικαστής που πέρυσι καταδίκασε τον Λούλα σε πρώτο βαθμό και αυτή την εβδομάδα διέταξε να φυλακιστεί ο πρώην πρόεδρος της χώρας.

Στην φυλακή στην Κουριτσίμπα περιμένει τον πρώην αρχηγό του κράτους ένα κελί 15 τετραγωνικών μέτρων, εφοδιασμένο με τουαλέτα και ντους. Ο δικαστής Μούρου έχει δώσει εξάλλου εντολή ο πρώην πρόεδρος να μην έλθει σε επαφή «με άλλους κρατούμενους» ώστε να μην διατρέξει «κανέναν κίνδυνο η ηθική ή η σωματική του ακεραιότητα».

Ο Λούλα σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις ο επικρατέστερος νικητής των προεδρικών εκλογών της 7ης Οκτωβρίου, αλλά πλέον μοιάζει απίθανο να του επιτραπεί να συμμετάσχει.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης είχε καταφύγει στα κεντρικά γραφεία του συνδικάτου όπου ξεκίνησε την πολιτική καριέρα, σε προάστιο του Σάο Πάολο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...