397
Οι νικήτριες ομάδες του διαγωνισμού |

Disrupt Greece: Οι νικητές στη μεγάλη γιορτή καινοτομίας

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2017, 17:13
Οι νικήτριες ομάδες του διαγωνισμού |

Disrupt Greece: Οι νικητές στη μεγάλη γιορτή καινοτομίας

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2017, 17:13

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί μέχρι το βράδυ, εκατοντάδες άνθρωποι έφταναν στον πολυχώρο «Προορισμός Παπαστράτος». Στο ιδιαίτερο αυτό μέρος στον Πειραιά, διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία το ολοήμερο Live Event του Disrupt Greece. Εκεί, έδωσαν ραντεβού οι πιο ανατρεπτικές ιδέες και μετά από αρκετές ώρες συζητήσεων, ομιλιών και συνεντεύξεων, ανακοινώθηκαν οι ομάδες της νέας γενιάς που παρουσίασαν τις καλύτερες επιχειρηματικές λύσεις.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν και σημαντικοί εκπρόσωποι του επιχειρείν και της ελληνικής οικονομίας. Ανάμεσά τους, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος Χρήστος Χαρπαντίδης, ο πρόεδρος και CEO της Chipita Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΕΝΕ και CEO του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, o Χάρης Λαμπρόπουλος του ΕΒΕΑ.

IMG_7535
Οι εκπρόσωποι των νικητών πανηγυρίζουν

Τι θέματα συζήτησαν; Fintech, agribusiness, τουρισμό, νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για startups και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αληθινές ιστορίες από εκπροσώπους του ελληνικού οικοσυσήματος νεοφυούς επιχειρηματικότητας και πολλά πολλά άλλα.

Οι ομάδες – φιναλίστ του διαγωνισμού που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία μετά την αξιολόγηση από την κριτική επιτροπή, παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες ζωντανά σε ένα δυναμικό κοινό, διεκδικώντας πρόσβαση σε υπηρεσίες συνολικής αξίας 100.000 ευρώ.

Οι τρεις ομάδες που κατάφεραν να κερδίσουν τα μεγάλα βραβεία είναι:

Owiwi: 15.000 ευρώ

Η Owiwi είναι μια απ’ τις πλέον γνωστές startups στο ελληνικό οικοσύστημα. Η εταιρεία που έχει ξεχωρίσει και σε προηγούμενους διαγωνισμούς και βραβεία κατάφερε να ξεχωρίσει στον μεγάλο διαγωνισμό του Disrupt Greece. Παρουσιάζει έναν πρωτοποριακό τρόπο επιλογής υποψηφίων στελεχών μέσω «serious gaming», έχει ήδη «κλειδώσει» τις πρώτες συνεργασίες της με μεγάλες εταιρείες και περιμένουμε να δούμε τα επόμενα της βήματα.

IMG_7526
Η ώρα της βράβευσης των νικητών

Mermix: 10.000 ευρώ

Ακολουθώντας το μοντέλο της ανταλλακτικής οικονομίας (sharing economy) και της συνεργατικής κατανάλωσης (collaborative consumption) το mermix δημιούργησε μια επαναστατική υπηρεσία όπου όποιος έχει ανάγκη για αγροτικά μηχανήματα μπορεί να αναζητήσει μέσα από μια πλατφόρμα το καταλληλότερο βάσει της καλλιέργειας, του τύπου και της περιοχής.

Hopwave: 5.000 ευρώ

Εκπροσωπώντας την «βαριά βιομηχανία» της χώρας, τον τουρισμό, ο Γιώργος Πιλπιλίδης και ο Γιώργος Σιάτρας παρουσιάζουν την hopwave. Θέλοντας να επιλύσουν το πρόβλημα της έλλειψης πληροφόρησης των ξένων και ελλήνων επισκεπτών σχετικά με τις ημερήσιες εκδρομές που εξυπηρετούνται από τα μικρά καράβια, δημιούργησαν μια εφαρμογή όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να έχουν μια άμεση πληροφόρηση για τις διαθέσιμες εκδρομές.

Την ενδεκάδα των φιναλίστ, συμπληρώνουν οι εταιρείες:

Tesibit

Βooksecret

Easyexports

Quanta Computing

Daddy Stomp

Blueline

SlotApp

Tellody

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση:

Δείτε την μάχη των έξι ομάδων που διακρίθηκαν

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...