914
|

Ερωτας είναι… #3

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 18 Μαρτίου 2018, 15:26

Ερωτας είναι… #3

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 18 Μαρτίου 2018, 15:26

 

Ισραήλ, Αβίβα Εφράτι, και Ισραήλ Εφράτι

12 ISRAEL
Η Αβίβα Εφράτι και ο Ισραήλ Εφράτι, στο σαλόνι τους στο Κφαρ Σαμπά, στα βόρεια του Τελ Αβίβ (REUTERS/Nir Elias)

Η Αβίβα Εφράτι, 84 ετών, συνταξιούχος νηπιαγωγός, και ο Ισραήλ Εφράτι, 87 ετών, συνταξιούχος εκπαιδευτικός ανώτερης βαθμίδας, κάθονται στο σαλόνι της κατοικίας τους στο Κφαρ Σαμπά, στα βόρεια του Τελ Αβίβ. Για μερικά χρόνια το ζευγάρι είχε μια γκαλερί τέχνης στη Χάιφα. «Ένα βράδυ του 1950 συνάντησα τυχαία τον Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ. Τότε ήταν στρατιώτης, κι εγώ προσπαθούσα να αποφύγω έναν άλλο νεαρό που ήθελε να βγούμε. Ο Ισραήλ μου ζήτησε κι αυτός να βγούμε ραντεβού αλλά αρνήθηκα, εγώ ήθελα απλά να είμαστε φίλοι. Μετά από τέσσερα χρόνια ήμουν έτοιμη να παντρευτώ κάποιον άλλο που, όμως, εξαφανίστηκε δύο εβδομάδες πριν από το γάμο, όταν ο πατέρας του διαπίστωσε ότι ο πατέρας μου δεν ήταν Εβραίος. Στη διάρκεια αυτών των ετών ο Ισραήλ συνέχισε να μου στέλνει γράμματα για το Νέο Έτος και να με ελέγχει. Μέχρι που έδειξα τα γράμματά του σε ένα φίλο και μου είπε ότι είμαι βλάκας. Είμαστε παντρεμένοι εδώ και 64 χρόνια, έχουμε τρία παιδιά και πριν από λίγους μήνες αποκτήσαμε την πρώτη μας εγγονή», αποκάλυψε η Αβίβα.

Πορτογαλία, Ρούτε Μαγκαλάες και Φιλίπε Άλβες

13 PORTUGAL
Η Ρούτε Μαγκαλάες και ο Φιλίπε Άλβες, στο φωτογραφικό τους στούντιο στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας (REUTERS / Rafael Marchante)

Η Ρούτε Μαγκαλάες, 33 ετών, και ο Φιλίπε Άλβες, 38 ετών, φωτογραφίστηκαν στο στούντιό τους στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. «Συναντηθήκαμε πριν από 12 χρόνια στο Διαδίκτυο. Ερωτευθήκαμε με αφορμή την αγάπη μας για τη φωτογραφία. Στη συνέχεια, φτιάξαμε ένα στούντιο για να βοηθήσουμε τους άλλους να ερωτευτούν με τη μαγεία των φωτογραφιών», είπε η Ρούτε.

ΗΠΑ, Τζένι Όστρομ και Τσαντ Οστρόμ 

14 USA
Η Τζένι Όστρομ και ο Τσαντ Οστρόμ, στο πάρκο ΜκΚάρεν, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης (REUTERS / Lucas Jackson)

Η Τζένι Όστρομ, 37 ετών, διευθυντής φωτογραφίας, και ο σύζυγός της Τσαντ Οστρόμ, 37 ετών, σκηνοθέτης, ποζάρουν στο πάρκο ΜκΚάρεν, κοντά στο σπίτι τους στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. «Συναντηθήκαμε την πρώτη μέρα που φθάσαμε στο κολέγιο, στο Κάνσας. Οι φίλοι μου και εγώ θεωρήσαμε ότι ήταν ευγενικό να βοηθήσουμε τις φοιτήτριες να εγκατασταθούν στα δωμάτιά τους.  Η Τζένι άνοιγε κιβώτια μαζί με την οικογένειά της και σα να είμαστε σε κλασική κωμωδία προσπέρασα την πόρτα της που ήταν ανοιχτή, σταμάτησα και γύρισα πίσω. 19 χρόνια αργότερα, αφού ζήσαμε σε τρεις διαφορετικές πολιτείες έχοντας σχέση από απόσταση, μοιραζόμαστε ένα σπίτι, ένα κοριτσάκι και μια ζωή», είπε ο Τσαντ

Αίγυπτος, Ομ Χάνι και ο Χάγιες Μεχανά

15 EGYPT
Η Ομ Χάνι και ο Χάγιες Μεχανά στο μανάβικό τους στο Κάιρο της Αιγύπτου (REUTERS / Mohamed Abd El Ghany)

Η Ομ Χάνι, 60 ετών, και ο Χάγιες Μεχανά, 78 ετών ποζάρουν σε μια λαϊκή αγορά στο Κάιρο της Αιγύπτου. Το ζευγάρι είναι παντρεμένο εδώ και 42 χρόνια και έχει 12 παιδιά. Η αγάπη τους άρχισε σε μια λαχαναγορά και έκτοτε αφιερώνουν όλο τους το χρόνο στο μανάβικό τους. «Οι οικογένειές μας δεν γνωρίζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά φτιάξαμε τη μεγάλη οικογένεια που είχαμε ονειρετεί. Με τη σύζυγό μου, κάθε μέρα είναι σαν γιορτή, όχι μόνο μια μέρα», δήλωσε ο Χάγιες.

Ινδία, Άσα Αχούγια και Τσαντραμπάν Αχούγια

16 INDIA
Η Άσα Αχούγια και ο σύζυγός της Τσαντραμπάν Αχούγια στο σπίτι τους στη Βομβάη της Ινδίας. (REUTERS / Danish Siddiqui)

Η Άσα Αχούγια, 71 ετών, νοικοκυρά και ο σύζυγός της Τσαντραμπάν Αχούγια, 73 ετών, επιχειρηματίας ποζάρουν στο σπίτι τους στη Βομβάη της Ινδίας.  Η Άσα δήλωσε: «Τον συνάντησα για πρώτη φορά μια εβδομάδα πριν από το γάμο μας, την ημέρα του αρραβώνα μας, το καλοκαίρι του 1971 και μέχρι να παντρευτούμε, δεν ανταλλάξαμε κουβέντα. Ήμουν ελεύθερο κορίτσι, μπορούσα να βγαίνω με φίλους. Μετά το γάμο η ζωή μου άλλαξε εντελώς. Ο σύζυγός μου κατάγεται από μια συντηρητική, θρησκευόμενη οικογένεια, είναι και ο ίδιος πιστός. Αφού περάσαμε την  πρώτη νύχτα του γάμου μαζί, στις 5 η ώρα το πρωί πήγε στον ναό. Όταν ξύπνησα ήμουν μόνη μου. Μετά το γάμο χρειάστηκε να θυσιάσω πολλά πράγματα. Η γενιά μου έπρεπε να κάνει πολλούς συμβιβασμούς. Δεν μετανιώνω, όμως, γιατί με αγαπάει και έχω μια μεγάλη οικογένεια. Τώρα περνάει το μισό του χρόνο στο ναό και τον υπόλοιπο μαζί μου στο σπίτι. Αλλά χαίρομαι γιατί είναι ευχαριστημένος με τις θρησκευτικές του δραστηριότητες». Και ο Τσαντραμπάν συμπλήρωσε: «Είμαι ευτυχισμένος άνθρωπος. Ευγνωμονώ τον Θεό που μου έδωσε μια τόσο σπουδαία σύζυγο, η οποία με βοήθησε να επιτύχω ό,τι θέλησα στη ζωή. Μετά από 47 χρόνια κοινής ζωής, είμαστε πιο κοντά τώρα καθώς γερνάμε. Τώρα αποδέχομαι ό, τι λέει. Είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος».

Γερμανία, Ντανιέλα και Άρντα

17 GERMANY
Η Ντανιέλα και ο σύντροφός της Άρντα ποζάρουν μπροστά στο Μουσείο «Altes» στο Βερολίνο (REUTERS / Hannibal Hanschke)

Η Ντανιέλα, 37 ετών, κοινωνική παιδαγωγός γεννημένη στο Βερολίνο, και ο σύντροφός της Άρντα, 39 ετών, γερμανός αρχιτέκτονας με τουρκικές ρίζες, ποζάρουν μπροστά στο Μουσείο «Altes» στο Βερολίνο. «Είδα τον Άρντα για πρώτη φορά το 2015 σε μια έκθεση στο μουσείο, χαμογελάσαμε και μια ώρα αργότερα πίναμε καφέ. Τώρα ζούμε μαζί σε ένα ωραίο διαμέρισμα», είπε η Ντανιέλα.

 

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ →