258
|

Η «Προσαρμοστικότητα» απασχολεί το Celebrity Science στο YouTube

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2019, 12:43

Η «Προσαρμοστικότητα» απασχολεί το Celebrity Science στο YouTube

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2019, 12:43

To «Celebrity Science» που πρόσφατα παρουσίασε ο εκπαιδευτικός οργανισμός «Επιστήμη Επικοινωνία» (SciCo) επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά, πόσο πραγματικά ενδιαφέρεται το κοινό για την επιστημονική γνώση όταν αυτή του προσφέρεται με τρόπο ελκυστικό, κατανοητό και απολαυστικό, κάοντας ρεκόρ 100.000 επισκέψεων στο YouTube μέσα σε λίγες μέρες.

To δεύτερο επεισόδιο, με τίτλο Adaptation/Προσαρμοστικότητα είναι επίσης διαθέσιμο στο You Tube. Πρωταγωνιστές του είναι ο κωμικός Ζήσης Ρούμπος και ο εξ-ερευνητής Κριστιάν Κλοτ, δημιουργός του ερευνητικού προγράμματος «Adaptation» και προσκεκλημένος ομιλητής στο ASF19. Στόχος του προγράμματος ήταν να μελετήσει τη γνωσιακή και ψυχολογική ικανότητα του ανθρώπου να προσαρμόζεται σε πολύπλοκες περιβαλλοντικές.

Ο Κριστιάν Κλοτ έζησε μόνος του στα τέσσερα πιο απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα σημεία της Γης, για 30 ημέρες στο καθένα. Σε αυτό το επεισόδιο του Celebrity Science λοιπόν, ο Ζήσης προσπαθεί να μαντέψει τις αδιανόητες συνθήκες επιβίωσης του τολμηρού, εξερευνητή ενώ παράλληλα ο Κριστιάν μοιράζεται τις μοναδικές εμπειρίες του από αυτά τα ταξίδια. Με απλό και παιχνιδιάρικο τρόπο, εξηγεί πώς είναι να τρως στην έρημο, να κοιμάσαι στους -58°C αλλά κυρίως πώς να επιβιώνεις.

Παρουσιαστής και συντονιστής είναι ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, συνιδρυτής και γενικός διευθυντής της SciCo, στον οποίον και ανήκει η ιδέα του Celebrity Science.
Και αυτή η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε στο πρόσφατο «Athens Science Festival 2019».

Νέα επεισόδια θα ανεβαίνουν κάθε δεύτερη εβδομάδα και από τον Σεπτέμβρη η ροή θα επαναληφθεί με πολλά ενδιαφέροντα επεισόδια και με τη συμμετοχή ξεχωριστών προσκεκλημένων.

Σκηνοθέτης και υπεύθυνος για το περιεχόμενο είναι ο Γιάννης Σαρακατσάνης, ενώ τη δράση υποστηρίζει μια ομάδα έμπειρων συνεργατών στον χώρο της επικοινωνίας της επιστήμης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...