165
Σερβίρουμε το ραγκού με πλατιά ζυμαρικά και παρμεζάνα Ρετζιάνο | Shutterstock

Τα Ιταλικά: Ραγκού αλά μπολονιέζε, το αυθεντικό

Μαρίλη Κουβαρά 18 Ιανουαρίου 2019, 13:50
Σερβίρουμε το ραγκού με πλατιά ζυμαρικά και παρμεζάνα Ρετζιάνο
|Shutterstock

Τα Ιταλικά: Ραγκού αλά μπολονιέζε, το αυθεντικό

Μαρίλη Κουβαρά 18 Ιανουαρίου 2019, 13:50

Το ραγκού αλά μπολονιέζε (Ragù alla bolognese) είναι ένα πιάτο πολύ δημοφιλές σε όλο τον κόσμο, αλλά η αυθεντική συνταγή φτιάχνεται στην Μπολόνια, όπως λέει και τ’ όνομά της. Σήμερα, λοιπόν, δεν φτιάχνουμε αυτό που εμείς λέμε «μακαρόνια με κιμά», αλλά την μπολονέζικη παραλλαγή τους.

Οι διαφορές από την ελληνική σάλτσα κιμά είναι πολλές. Πρώτα απ’ όλα, η ιταλική σάλτσα δεν περιέχει κιμά, αλλά μοσχαρίσιο κρέας και παντσέτα, που σιγομαγειρεύονται μέχρι να λιώσουν εντελώς και να διαλύονται, χωρίς να χρειάζονται κόψιμο. Οι δύο σάλτσες διαφέρουν επίσης στα λαχανικά, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.

Bρήκαμε τη συνταγή της Ιταλικής Ακαδημίας της Κουζίνας (Accademia Italiana della Cucina) για το Ragù alla bolognese, τη δοκιμάσαμε κι ενθουσιαστήκαμε με το αποτέλεσμα. Θα σερβίρετε το ραγκού με ταλιατέλες ή παπαρδέλες, όπως τρώγεται παραδοσιακά, και όχι με σπαγγέτι, όπως συνηθίζεται η αντίστοιχη εκδοχή της σάλτσας στην Ελλάδα. Η πλούσια σάλτσα κρέατος ενώνεται πιο καλά με τα πλατιά ζυμαρικά, και η διαφορά σε υφή και γεύση είναι μεγάλη!

Δείτε τη συνταγή εδώ