664
Ο Κώστας Ζαχαριάδης μπήκε στη μάχη με το... κακεντρεχές Twitter | INTIMEnews

Ζαχαριάδης vs Twitter: Κάνετε λάθος, δεν τα κάνουμε όλα για την καρέκλα

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2019, 12:38
Ο Κώστας Ζαχαριάδης μπήκε στη μάχη με το... κακεντρεχές Twitter
|INTIMEnews

Ζαχαριάδης vs Twitter: Κάνετε λάθος, δεν τα κάνουμε όλα για την καρέκλα

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2019, 12:38

Με κορυφαίο το hashtag #Θίασος_προδοσίας, το Τwitter πήρε θέση για το «διαζύγιο» – οπερέτα Τσίπρα – Καμμένου που και τον αρχηγό των ΑΝΕΛ άφησε με (τύποις) «αρτιμελή» κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά και τον Πρωθυπουργό με την ευκαιρία να παρατείνει τον βίο της κυβέρνησής του με τη συντροφιά των «προθύμων».

«Κάνε το θαύμα Σου να μπω στο Επικράτειας του Σύριζα!» γράφουν οι χρήστες του Twitter για τονΤέρενς Κουίκ που στηρίζει χωρίς αναστολές την κυβέρνηση, ενώ άλλοι σχολιάζουν ότι το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «είναι πιο μαϊμού και από το πτυχίο ΕΜΠ του Αλ6 και πιο μουσαμαδένιο από τα εκδοτήρια του μετρό που εγκαινίασε».

«Για να καταλάβετε πόσο καλοστημένο είναι το έγκλημα, “καταψηφίζει” ο Καμμένος τον Τσίπρα ενώ φρόντισε 4,5 μήνες πριν, να μπάσει την Παπακώστα στη κυβέρνηση που θα δώσει μια από τις κρίσιμες ψήφους για να πιάσουν το 151 στην ψηφοφορία της Τετάρτης», σημειώνει ένας άλλος χρήστης του Twitter.

Ξεχωριστή τέλος θέση ανάμεσα στις αναρτήσεις με το  hashtag #Θίασος_προδοσίας, έχει το βίντεο από παλαιότερες δηλώσεις του Τέρενς Κουίκ, όπου κατηγορούσε την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου πως έχει δεχθεί «διπλή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για πάσα χρήση» για την Μακεδονία.

«Ξεπουλάτε τη Μακεδονία, ξεπουλάτε το Κυπριακό, την Θράκη, όλα», φώναζε τότε ο κ. Κουίκ που σήμερα στηρίζει και την κυβέρνηση και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Μιλάω για την Μακεδονία και όταν μιλάω για την Μακεδονία, μιλάω πολύ σοβαρά», έλεγε ο υφυπουργός Εξωτερικών που έρχεται με φόρα στην ΚΟ των ΑΝΕΛ, ως επιλαχών, σε περίπτωση που τελικά παραδώσει την έδρα του ο «αντάρτης» Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Το επίμαχο βίντεο ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης.

Τσίπρας και Καμμένος συναλλάσσονται με κωμικοτραγικό τρόπο και τελικά παράγεται όλη αυτή η ιλαροτραγωδία. Αλλά το γελοίο είναι η χειρότερη μορφή υπονόμευσης μιας κυβέρνησης. Από την ώρα που οι  ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βγάζουν γέλιο ακυρώνεται κάθε τους αφήγημα, σχολίασε από την πλευρά του ο έτερος αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης

«Οχι για την καρέκλα, αλλά από πατριωτικό συμφέρον…»

Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις του τη Δευτέρα, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, προσπάθησε να πείσει ότι όλο αυτό το αλισβερίσι ενόψει της διαδικασίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, δεν έγινε «για την καρέκλα», αλλά από πατριωτικό συμφέρον.

Οπως ήταν βέβαια επόμενο, ο κ. Ζαχαριάδης απέφυγε συνειδητά να απαντήσει στις κατηγορίες περί ανταλλαγμάτων που δόθηκαν στους 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ προκειμένου να διασφαλιστεί η απαραίτητη κυβερνητική πλειοψηφία (μαζί με τις ψήφους της Κατερίνας Παπακώστα και του Σπύρου Δανέλλη).

«Κάνει μεγάλο λάθος πολτικής εκτίμησης όποιος πιστεύει ότι τα κάνουμε όλα για την καρέκλα» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6  ο  διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και για να συμπληρώσει την επιχειρηματολογία του υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα έφερνε ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής που διχάζει την παλαιά σύνθεση της κυβέρνησης του!

Με απλά λόγια τώρα έχει νέα σύνθεση και μέτωπο αρραγές!

«Έχουμε δείξει όχι στα λόγια αλλά στην πράξη, όπως προκύπτει από τις εξελίξεις, ότι ο Τσίπρας βάζει το πατριωτικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της κομματικής συνοχής», επέμεινε ο κ. Ζαχαριάδης, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για «θέμα ιστορικής υπευθυνότητας».

 «Το πιο σύντομο ανέκδοτο. Ο Τσιπρας αγωνίζεται για το εθνικό συμφέρον», σχολίασε το Τwitter

Απαντώντας εξάλλου στον χαρακτηρισμό «κυβέρνηση-κουρελού» που αποδίδουν στην κυβέρνηση Τσίπρα μετά τις εξελίξεις της Κυριακής, προέταξε το φιλοεργατικό της προφίλ:

«Δεν συμφωνώ ότι μια σύνθεση κοινοβουλευτική που ανεβάζει τον κατώτατο μισθό, είναι πλειοψηφία κουρελού. Είναι πλειοψηφία κοινωνικής και πολιτικής ευθύνης».

Οσο για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ μετά τις διαγραφές Κουντουρά και Κόκκαλη και το οξύμωρο της μη διαγραφής Παπαχριστόπουλου, ο Κώστας Ζαχαριάδης ισχυρίστηκε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν θέλουμε να σπάσουμε καμία κοινοβουλευτική ομάδα. Θέλουμε έναν ειλικρινή και συντεταγμένο διάλογο. Θέλουμε να αποτυπωθούν οι πολιτικές συνθέσεις και αντιθέσεις».

Και να για να  χρυσώσει το χάπι του εκατέρωθεν ανοίγματος  του ΣΥΡΙΖΑ σε πιθανούς και απίθανους «προθύμους», χαρακτήρισε «εικόνα από το μέλλον, όσα είδαμε το βράδυ της Κυριακής στο Μέγαρο Μουσικής για τη Συμφωνία των Πρεσπών», όπου μεταξύ άλλων έδωσαν το «παρών» ο Σπύρος Δανέλλης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Τέρενς Κουίκ, η Μαρία Ρεπούση κ.α.

Οχι η εικόνα από το μέλλον, στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Ζαχαριάδης, δεν αφορούσε τις προσαγωγές που έγιναν έξω από το Μέγαρο.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...