262
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Χρυσοχοΐδης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Δώσατε χαιρέκακα τα ρέστα σας για τον Παππά

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2020, 17:12
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Χρυσοχοΐδης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Δώσατε χαιρέκακα τα ρέστα σας για τον Παππά

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2020, 17:12

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στη Βουλή για τον καταδικασμένο – αλλά εξαφανισμένο – υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά.

«Δώσατε χαιρέκακα τα ρέστα σας για τον Παππά, θεωρήσατε ότι ο Χρυσοχοΐδης και η Αστυνομία δεν τα κατάφεραν. Oταν όμως τον συλλάβουμε -γιατί θα το κάνουμε- θα είστε τόσο χαρούμενοι;», είπε ο υπουργός.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η αλλαγή των περιοριστικών όρων για τον χρυσαυγίτη έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το 2015. Ως τότε ήταν η παρουσία στο τμήμα τρεις φορές τον μήνα και να κοιμάται στο σπίτι του.

«Αν υπήρχε αυτός ο όρος, η αστυνομία ήταν υποχρεωμένη να πηγαίνει κάθε βράδυ σπίτι του. Θα πει κανείς φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ; Υπήρχε υπουργός Δικαιοσύνης να πάνε στον εισαγγελέα και να ζητήσουν αυστηρούς όρους και σήμερα έρχεστε και ζητάτε τα ρέστα. Είστε σε αδιέξοδα, δημοσκοπικά, εσωκομματικά. Επιστρατεύετε εθνικισμό, λαϊκισμό και κοινωνικό συντηρητισμό», συνέχισε.

Ο υπουργός είπε ακόμη ότι «το ίδιο είχατε ζητήσει και για τον Λαγό. Ακριτα ειρωνευτήκατε ότι τα σπίτια ήταν υπό επιτήρηση. Τι θέλετε επιτέλους; Να επιτρέψουμε το λιντσάρισμα για να ικανοποιηθεί κοινό αίσθημα; Και θέλετε να λέγεστε αριστερά εσείς; Που στέναξε ο τόπος από τέτοιες πολιτικές και γέμισαν τα ξερονήσια;».

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του 14χρονου μαθητή που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός εξήγησε πως εισαγγελέας και ανακριτής του άσκησαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και διέταξαν την κράτησή του. Ωστόσο διέψευσε ότι κοιμήθηκε στο πάτωμα, αλλά στο κρεβάτι του, όπως είπε και σημείωσε ότι ήταν συνεχώς δίπλα του η μητέρα και ο δικηγόρος του. «Που τα βρήκατε τα πονετικά παραμύθια; Δεν ντρέπεστε να φτιάχνετε σαπουνόπερες;», ρώτησε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...