252
Το κρησφύγετο Ξηρού στην Ανάβυσσο | φωτ. αρχείου

Χρηματοδότηση τρομοκρατίας: Ληστής ΑΤΜ είχε περάσει από το κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2019, 13:24
Το κρησφύγετο Ξηρού στην Ανάβυσσο
|φωτ. αρχείου

Χρηματοδότηση τρομοκρατίας: Ληστής ΑΤΜ είχε περάσει από το κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2019, 13:24
 Σε νέα στοιχεία για τη χρηματοδότηση της δράσης της λεγόμενης νέας γενιάς τρομοκρατών (ένοπλων οργανώσεων κτλ) φαίνεται ότι οδηγεί η σύλληψη 33χρονου ληστή μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) στην Κατερίνη.

Οπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. γενικό υλικό του συλληφθέντος ταυτοποιήθηκε σε μαντήλι με συνολικά 14 σφαίρες το οποίο βρέθηκε το 2015 σε σπίτι στην Ανάβυσσο Αττικής, όπου κρυβόταν ο τρομοκράτης της «17 Νοέμβρη», Χριστόδουλος Ξηρός.

Σύμφωνα με όσα είπε κατά την παρουσίαση της υπόθεσης ο γενικός περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Μιλτιάδης Πουρσανίδης, ο 33χρονος -που όπως διευκρινίστηκε έχει ποινικό παρελθόν μόνο για κλοπές- δεν κατάφερε να εξηγήσει πώς βρέθηκε το γενετικό του υλικό στο μαντήλι με τις σφαίρες, αλλά ούτε και παραδέχθηκε την παρουσία του στην Ανάβυσσο.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.  διαπιστώθηκε ότι μαζί με άλλους δύο συνεργούς του -αμφότεροι ήδη προφυλακισμένοι- διέρρηξαν τον Αύγουστο του 2017  ΑΤΜ στο Σκούταρι Σερρών, αφαιρώντας ποσό ύψους 52.000 ευρώ, ενώ επιχείρησαν να παραβιάσουν άλλα δύο ΑΤΜ στο Δημητρίτσι Σερρών και στο Μακρύγιαλο Πιερίας.

Στην τελευταία απόπειρα μάλιστα, είχαν ανοίξει πυρ κατά αστυνομικών που είχαν σπεύσει στο σημείο.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 33χρονου στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν 28 φυσίγγια και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.

Οι ανακοινώσεις για τον 33χρονο έρχονται μία ημέρα μετά τη σύλληψη των Κώστα Σακκά και Γιάννη Δημητράκη κατά τη διάρκεια ληστείας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Οι δύο «γνώριμοι» της Αντιτρομοκρατικής αντιεξουσιαστές οδηγήθηκαν την Πέμπτη στον εισαγγελέα και ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο να σχεδίαζαν και άλλες ληστείες προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τη δράση νέας ένοπλης οργάνωσης.