288
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαραδαλιάς | Δελτίο τύπου / POOL

Χαρδαλιάς: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, αλλά δεν θα γίνουμε Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2020, 18:26
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαραδαλιάς
|Δελτίο τύπου / POOL

Χαρδαλιάς: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, αλλά δεν θα γίνουμε Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2020, 18:26

Το μήνυμα ότι τα δύσκολα όχι μόνο δεν πέρασαν αλλά είναι μπροστά μας έστειλε για άλλη μια φορά το Σάββατο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ημερήσια ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Οι επόμενες εβδομάδες είναι απολύτως κρίσιμες, αυτό είναι ξεκάθαρο σε όλους, τόνισε.

Σε ερώτημα για το αν είμαστε κοντά σε απαγόρευση κυκλοφορίας, απάντησε ότι η κυβέρνηση θα λάβει κάθε μέτρο που θα χρειαστεί.

Υπενθύμισε σε όλους ότι πριν από 24 ημέρες η Ιταλία ήταν περίπου στο ίδιο σημείο που είμαστε σήμερα εμείς. Είχαν τότε 10 νεκρούς και 324 κρούσματα και «όλοι βλέπετε πού είναι τώρα».

Αλλά τόνισε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουμε Ιταλία, έχουμε λάβει αυστηρά μέτρα αποφυγής. Στον χρόνο που πρέπει θα πάρουμε και άλλα μέτρα».

Κάλεσε τους πολίτες να δείξουν όλοι τη μέγιστη υπευθυνότητα. Η πλειοψηφία των πολιτών δείχνει ευθύνη, αλλά κάποιοι συμπεριφέρονται ανεύθυνα, είπε ο υφυπουργός, καλώντας όλους να σκεφτούν τι είναι καλό για τους γύρω τους.

«Εχουμε πάρει μέτρα που είναι πολύ πιο μπροστά από άλλες χώρες και έχουμε δύο εικόνες: τα κομβόι που μεταφέρουν τους νεκρούς στην Ιταλία και τα κομβόι που περνούν τα διόδια για να πάνε στις παραλίες. Τι αξία έχει σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση το να πάμε στα εξοχικά μας. Τι λογική έχει αυτό; Μπορεί να φεύγεις και να μην νοσείς. Με έναν άνθρωποι να έχεις επαφή στο χωριό και να τον κολλήσεις, έχεις δημιουργήσει ολόκληρη διασπορά. Είναι ανθρώπινη ανοησία», τόνισε και συμπλήρωσε: «Είναι ένα στοίχημα ευθύνης, ανθρωπιάς και συνέπειας».
Επισήμανε ακόμη ότι σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή αναμένεται να γίνουν πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων από χώρες όπως η Τσεχία, η Γεωργία, η Πολωνία και αλλες. Εμφαση δίνεται και στις πτήσεις από τη Βρετανία, αλλά και τηλεφωνική ιχνηλάτηση σε όλες τις εισερχόμενες πτήσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...