319
Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για τον κορονοϊό το απόγευμα της Κυριακής, μια μέρα πριν την άρση του lockdown | YouTube/Open

Χαρδαλιάς: Πιο δύσκολο το στοίχημα των επόμενων εβδομάδων

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2020, 18:26
Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για τον κορονοϊό το απόγευμα της Κυριακής, μια μέρα πριν την άρση του lockdown
|YouTube/Open

Χαρδαλιάς: Πιο δύσκολο το στοίχημα των επόμενων εβδομάδων

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2020, 18:26

Στην τελευταία ενημέρωση πριν την πρώτη άρση μέτρων για τον κορονοϊό, ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε λόγο για μια νέα φάση στην οποία περνάει η χώρα, μια περίοδο ακόμη πιο κρίσιμη, όπως την χαρακτήρισε, σε σχέση με μέχρι σήμερα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε: «Ελπίζω ποτέ ξανά να μην περάσουμε μια τέτοια περίοδο όπως αυτή που ολοκληρώνεται αύριο. Πέρασαν έξι εβδομάδες, 42 μέρες που ολοκληρώνονται αύριο στις 06.00 το πρωί. Ολοκληρώνονται 1.008 ώρες στις οποίες αποδείξαμε ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε ικανοί για το καλύτερο».

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς, το νέο και πιο δύσκολο στοίχημα είναι να μείνουμε ασφαλείς.

«Ο ιός είναι εδώ, δίπλα μας. Μπορεί να τον έχει ο καθένας. Αυτός ο ιός στοίχισε ζωές και ευθύνεται για την αγωνία, όλο αυτό το διάστημα. Από αύριο καλούμαστε να υψώσουμε νέο τείχος απέναντι στον ιό που θα κρίνει την τελική έκβαση της μάχης. Τηρούμε τους κανόνες; Πλησιάζουμε μέρα με τη μέρα στο μεγάλο μας στόχο για μια νίκη απέναντι στην πανδημία. Αν δεν τηρήσουμε τους κανόνες, θα γυρίσουμε πάλι πίσω. Γι’αυτόν τον λόγο σας καλώ να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Να το κάνουμε με τους όρους που έχουμε πει. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Όχι στις άσκοπες μετακινήσεις και σε εκείνες εκτός του νομού μας», κατέληξε με νόημα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε τους κανόνες που πρέπει να τηρούμε:

α) Πλένουμε τα χέρια, φοράμε μάσκες, τηρούμε την κοινή απόσταση.

β) Δεν φεύγουμε από το μέρος όπου ζούμε, δεν συνωστιζόμαστε.

γ) Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα Μέσα Μεταφοράς, στα ταξί, στα ασανσέρ, στα νοσοκομεία, για τους εργαζομένους στα σούπερ μάρκετ, στα ιατρεία, στα κομμωτήρια, στα κέντρα αισθητικής.

Θυμίζουμε ότι από αύριο, 4 Μαΐου, τα καταστήματα που θα επαναλειτουργήσουν είναι: λιανικό εμπόριο βιβλίου, εφημερίδων και γραφικής ύλης, ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αθλητικού εξοπλισμού, ανθέων, ΚΤΕΟ, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες γυαλίσματος υποδημάτων και καταστήματα οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...