321
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας ζητά να μη διερευνήσουμε άλλο τη σκευωρία της Novartis για να προσφέρει συναίνεση στα εθνικά

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2020, 13:15
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας ζητά να μη διερευνήσουμε άλλο τη σκευωρία της Novartis για να προσφέρει συναίνεση στα εθνικά

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2020, 13:15

Την αντίδραση του Βαγγέλη Βενιζέλου προκάλεσαν τα όσα είπε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για το πόρισμα της Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρατήρησε ότι στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να βάλει στην ίδια ζυγαριά τη συναίνεση στα εθνικά θέματα με τα όσα αποκαλύπτονται στην καταγγελλόμενη σκευωρία της Νovartis, υπαινισσόμενος έναν συμψηφισμό: ενότητα μόνο με παύση της διερεύνησης των πεπραγμένων ΣΥΡΙΖΑ.

Εγραψε ο κ. Βενιζέλος στο Facebook:

«Ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Ο κ. Τσίπρας έλαβε τον λόγο στο αρχικό στάδιο της σημερινής συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση της προκαταρκτικής επιτροπής να παραπεμφθούν ο κ. Παπαγγελόπουλος και οι συνεργοί του στο Ειδικό Δικαστήριο και, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε απροκάλυπτα και ωμά το εξής:

»Αν η κυβέρνηση θέλει τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα εθνικής πολιτικής και εν όψει της προκλητικής, επιθετικής και παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας, πρέπει να εγκαταλειφθεί η διαδικασία διερεύνησης της σκευωρίας Νοβάρτις και του παραδικαστικού κυκλώματος που αποκαλύφθηκε στην υπόθεση Μιωνή. Πρέπει να αγνοηθούν οι αποκαλύψεις Καλογρίτσα, να μη δοθεί συνέχεια στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το Μάτι και γενικώς να σταματήσει κάθε πολιτική, δημοσιογραφική και δικαστική διερεύνηση των θεσμικών παρεκτροπών της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δήλωσε μάλιστα ότι θα τοποθετηθεί ως προς το αντικείμενο της σημερινής διαδικασίας αφού ακούσει την αντίδραση του κ. Μητσοτάκη στην πρότασή του για τους όρους υπό τους οποίους μπορεί να διασφαλισθεί η εθνική ενότητα!

»Προφανώς δεν θυμάται ο κ. Τσίπρας ότι την περίοδο της κυβέρνησής του κάποιοι έδιναν πάντα τον τόνο της ευθύνης και της ενότητας σε όλα τα μεγάλα εθνικά θέματα, παρότι ήσαν πάντα στο στόχαστρο της ανελέητης συκοφαντίας των κυβερνώντων και μιας διαρκούς απόπειρας «δολοφονίας χαρακτήρων».

»Πρέπει, έστω τώρα, να μάθει ότι μόνο σταθερό θεμέλιο της εθνικής ενότητας είναι ο σεβασμός της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου και η τήρηση του εθνικού καθήκοντος αλήθειας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...