230
Πολίτες διαμαρτύρονται έξω από το αρχηγείο των μυστικών υπηρεσιών στη Βενεζουέλα | REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

Βενεζουέλα: Στέλεχος της αντιπολίτευσης πέθανε μυστηριωδώς στη φυλακή

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2018, 18:25
Πολίτες διαμαρτύρονται έξω από το αρχηγείο των μυστικών υπηρεσιών στη Βενεζουέλα
|REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

Βενεζουέλα: Στέλεχος της αντιπολίτευσης πέθανε μυστηριωδώς στη φυλακή

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2018, 18:25

Εντονες διαμαρτυρίες ξέσπασαν στη Βενεζουέλα μετά τον θάνατο του φυλακισμένου στελέχους της αντιπολίτευσης Φερνάντο Αλμπάν.

Η αντιπολίτευση μιλά ευθέως για δολοφονία και απορρίπτει τις ελαφρά διαφορετικές εκδοχές των υπουργών. Στο πλευρό της αντιπολίτευσης τάχθηκε την Τρίτη και ο ΟΗΕ που ζήτησε έρευνα για όσα συνέβησαν.

Ο Αλμπάν εκρατείτο στο αρχηγείο της μυστικής αστυνομίας (Sebin) και, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, αυτοκτόνησε τη Δευτέρα.

Ο Αλμπάν κρατούνταν για την απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο (Twitter)

Ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε ότι ο κρατούμενος ζήτησε να πάει στην τουαλέτα, αλλά έβαλε τέλος στη ζωή του πηδώντας από τον 10ο όροφο.

Μια διαφορετική εκδοχή έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, όπως σημειώνει το BBC. Ο Αλμπάν περίμενε να μεταφερθεί σε δικαστήριο, είπε ο υπουργός, και τότε βρήκε την ευκαιρία να πηδήξει στο κενό.

Σε κάθε περίπτωση, το κόμμα του Αλμπάν, το «Πρώτα η Δικαιοσύνη», μιλά ευθέως «για δολοφονία στα χέρια του καθεστώτος του Νικολάς Μαδούρο». «Οσοι γνωρίζαμε τον Φερνάντο, ξέρουμε ότι ποτέ δεν θα μπορούσε να βάλει τέλος στη ζωή του» είπε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες.

Η κυβέρνηση είχε συλλάβει τον Αλμπάν μετά την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Νικολάς Μαδούρο με drone, τον περασμένο Αύγουστο, κατά τη διάρκεια παρέλασης. Επτά στρατιώτες τραυματίστηκαν σε μια μάλλον πρόχειρη επίθεση που αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από τη Δύση.

Ο Μαδούρο επέρριψε την ευθύνη για τον σχεδιασμό της επίθεσης στην αντιπολίτευση, αλλά και στην κυβέρνηση της Κολομβίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...