340
Αποφασισμένος για την τελική σύγκρουση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η ηγετική ομάδα που τον περιστοιχίζει | INTIMEnews

Τύμπανα πολέμου από Κασσελάκη πριν από την ΚΕ: Δεν κάνω πίσω – γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2023, 10:20
Αποφασισμένος για την τελική σύγκρουση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η ηγετική ομάδα που τον περιστοιχίζει
|INTIMEnews

Τύμπανα πολέμου από Κασσελάκη πριν από την ΚΕ: Δεν κάνω πίσω – γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2023, 10:20

Την οδό της μετωπικής σύγκρουσης με τους αμφισβητίες του στον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πια ο Στέφανος Κασσελάκης μετά και τις «πύρινες» –με σειρά βαρύτατων χαρακτηρισμών σε βάρος του– προαναγγελίες αποχώρησης από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την «Ομπρέλα» και στελέχη όπως ο Γιώργος Σταθάκης.

Ετσι, την ώρα που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες το μόνο που απομένει είναι να προσδιοριστεί πότε ακριβώς θα ανακοινωθούν οι αποχωρήσεις από το κόμμα (κάποιοι στη συνεδρίαση της «Ομπρέλας» εισηγούνταν να γίνει αυτό ακόμη και σήμερα, δηλαδή πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρική Επιτροπής, για να επικρατήσει τελικά η απόφαση να πάνε συντεταγμένα στο κομματικό όργανο και εκεί να δοθεί η τελική μάχη), ο Στέφανος Κασσελάκης σε τηλεφωνική του παρέμβαση στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», έστειλε σαφές μήνυμα με ένα «δεν θα κάνουμε πίσω» και την ατάκα «θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάσει τελευταίος». Διατυπώσεις που προμηνύουν ότι στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει το τελικό ξεκαθάρισμα.

Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ του Αντώνη Αντζολέτου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δύο προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύουν να ανακοινώσουν την αποχώρησή τους από το κόμμα πριν από τη συνεδρίαση του Σαββάτου (οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται ανακοίνωση μέσα στις επόμενες ώρες όπου θα εξηγούν τους λόγους για τους οποίους αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη).

«Κοινός στόχος να πάμε μπροστά την κοινωνία, την πατρίδα μας. Δεν θα κάνουμε πίσω. Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στα μέλη του κόμματος.

«Θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάσει τελευταίος. Θα προχωρήσουμε. Να μη μας υποτιμούν. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στο κόμμα με λύσεις, με πολιτικές, με την ανάδειξη του έργου της ομάδας» ήταν το μήνημα που θέλησε να στείλει ένα 24ωρο πριν από την ΚΕ και αφού τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει κυβέρνηση, καθώς «είναι η μόνη αξιόπιστη λύση», επανέλαβε:

«Δεν θα κάνουμε πίσω. Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να σηκώσει ανάστημα και να ξανακερδίσουμε τους πολίτες που απογοητεύτηκαν από εμάς», θέτοντας στόχο να ξανακερδίσει το κόμμα τους 600.000 πολίτες που έχασε στην κάλπη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...