338
Η επίσημη τελετή στο Ροκφέλερ Σέντερ στην οποία θα «ανάψουν» το δέντρο θα γίνει στις 28 Νοεμβρίου | Swarovski/Facebook

Τρία εκατ. κρύσταλλοι Σβαρόφσκι στο χριστουγεννιάτικο αστέρι της Νέας Υόρκης

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2018, 19:44
Η επίσημη τελετή στο Ροκφέλερ Σέντερ στην οποία θα «ανάψουν» το δέντρο θα γίνει στις 28 Νοεμβρίου
|Swarovski/Facebook

Τρία εκατ. κρύσταλλοι Σβαρόφσκι στο χριστουγεννιάτικο αστέρι της Νέας Υόρκης

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2018, 19:44

Ένα αστέρι τριών εκατομμυρίων κρυστάλλων θα υποδέχεται τους επισκέπτες της Νέας Υόρκης μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Το Swarovksi Star, το αστέρι που τοποθετήθηκε στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Ρόκφελερ Σέντερ, θα αποτελέσει το αδιαμφισβήτητο «κλου» των φετινών Χριστουγέννων καθώς θα λάμπει με την βοήθεια τριών εκατ. κρυστάλλων, εμπνεύσεως του Ντάνιελ Λίμπεσκιντ.

Το αστέρι που σχεδίασε ο διάσημος πολωνο-αμερικανός αρχιτέκτονας ζυγίζει 40,8 κιλά και αποτελείται από 70 λαμπτήρες σε σχήμα ακίδας. Δεν είναι ένα έργο απλό -απεναντίας, πρόκειται για ένα άκρως… μπελαλίδικο σκηνικό, εμπνευσμένο από την Αναγέννηση.

Το αστέρι που σχεδίασε ο διάσημος πολωνο-αμερικανός αρχιτέκτονας ζυγίζει 40,8 κιλά

«Ο σχεδιασμός του αστεριού είναι περίπλοκος» εξηγεί ο ίδιος ο Λίμπεσκιντ, σε μια μικρού μήκους ταινία για το Swarovksi Star. «Είναι ένα πολύπλοκο αντικείμενο με 70 ακίδες, και έναν πυρήνα ο οποίος είναι ακριβώς όπως ο πυρήνας ενός άστρου για να συγκρατεί το φως που ακτινοβολεί το αστέρι» προσθέτει, αναφέροντας ως εμφανείς επιρροές για τον σχεδιασμό του τις γεωμετρικές μελέτες του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και ειδικά τον «Βιτρουβιανό Άνθρωπο» του σπουδαίου ιταλού αναγεννησιακού καλλιτέχνη.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους 22 μέτρων, βρίσκεται στην πλατεία μπροστά από το art-deco Ροκφέλερ Σέντερ από το 1931, την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης, όταν οι Νεοϋορκέζοι έψαχναν απεγνωσμένα να «πιαστούν» από ένα σύμβολο ελπίδας και χαράς, μεσούσης της οικονομικής κρίσης.

Το αστέρι αποτελείται από 70 λαμπτήρες σε σχήμα ακίδας

Έκτοτε, το αστέρι δεν έλαμψε παρά μόνο κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ το 1951 η τελετή φωτισμού του δέντρου μεταδόθηκε για πρώτη φορά ζωντανά από την αμερικανική τηλεόραση.

Η τελετή φωτισμού του 2001 υπήρξε η πιο συγκινησιακά φορτισμένη των τελευταίων ετών καθώς η τότε Πρώτη Κυρία Λόρα Μπους άναψε το, φωτισμένο στα χρώματα της Αστερόεσσας, έλατο τιμώντας τους νεκρούς από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η επίσημη τελετή στην οποία θα «ανάψουν» το δέντρο θα γίνει στις 28 Νοεμβρίου και αυτό που θα χρησιμοποιηθεί, ένα νορβηγικό έλατο, θα μείνει αναμμένο μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...