470
|

Ο καιρός της εβδομάδας: Από νοτιάδες βοριάδες και κρύο με χιόνια την Πέμπτη

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2018, 17:07

Ο καιρός της εβδομάδας: Από νοτιάδες βοριάδες και κρύο με χιόνια την Πέμπτη

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2018, 17:07

Βροχερό θα παραμείνει και την Τρίτη στο σκηνικό του καιρού με τη θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά επίπεδα για την εποχή λόγω νοτιάδων. Από τα μέσα της εβδομάδας ωστόσο ο υδράργυρος θα σημειώσει σημαντική πτώση με σταδιακή επικράτηση ισχυρών βόρειων ανέμων.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, την Τρίτη 27/11 θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στα δυτικά τα φαινόμενα ίσως και να είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί 4-6 και στα πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ.

Στην Αττική πρόσκαιρη καταιγίδα αναμένεται μετά το μεσημέρι, με τους νοτιάδες να φθάνουν τοπικά τα 7 Μποφόρ. Το θερμόμετρο θα ανέβει μέχρι και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων μετά το μεσημέρι και εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα, οπότε και οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βόρειους – βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 16 βαθμών Κελσίου.

Την Τετάρτη 28/11, ημέρα γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και κινητοποιήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και το πρωί στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα γυρίσουν από νότιοι σε βόρειοι – βορειοδυτικοί 5 – 6 Μποφόρ και τοπικά 7 Μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο σε βορειοανατολικούς έντασης 7-8 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει αισθητή πτώση από τα βόρεια όπου θα σημειωθούν και ασθενείς χιονοπτώσεις. Το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν ενώ αναμένεται να χιονίσει και στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Την Πέμπτη 30/11 τα θερμομετρα δεν θα δείξουν πάνω από 10 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και τους 8 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια. Σε πολλές περιοχές της βορείου Ελλάδος η θερμοκρασία δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Για την Ηπειρο και νησιά του Ιονίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας βροχές ή χιονόνερο και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας, όπου θα χιονίσει ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές.

Την Παρασκευή 31/11 τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή του σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, βαθμιαία ωστόσο οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 6-7 Μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά έως 9 Μποφόρ, με γρήγορη πάντως εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.

Το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

Στα δυτικά και τα βόρεια ο καιρός θα είναι και πάλι βροχερός, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη

Την Κυριακή 2/12 τέλος, αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στα κεντρικά και τα νότια με τους ανέμους νοτιοανατολικούς 3-5 Μποφόρ στα δυτικά και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...