327
Η 49χρονη Λόρνα Μπριν | Facebook

Τραγωδία στη Νέα Υόρκη: Αυτοκτόνησε κορυφαία γιατρός που φρόντιζε ασθενείς με κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2020, 12:17
Η 49χρονη Λόρνα Μπριν
|Facebook

Τραγωδία στη Νέα Υόρκη: Αυτοκτόνησε κορυφαία γιατρός που φρόντιζε ασθενείς με κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2020, 12:17

Μία γιατρός που ήταν καθημερινά στην πρώτη γραμμή κατά του κορονοϊού σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, δεν άντεξε τη μάχη και αυτοκτόνησε.

«Προσπάθησε να κάνει τη δουλειά της και αυτό την σκότωσε», είπε ο πατέρας της 49χρονης Λόρνα Μπριν, η οποία ήταν ιατρική διευθύντρια στα Επείγοντα, στο νοσοκομείο Allen-Presbyterian Allen στο Μανχάταν.

Σύμφωνα με τους New York Times, η γιατρός είχε προσβληθεί και η ίδια από την Covid-19 και είχε αναρρώσει στο σπίτι της για 10 ημέρες προτού επιστρέψει στο νοσοκομείο. Εκεί όμως, την έστειλαν ξανά σπίτι -δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος- και οι γονείς της την μετέφεραν στη Βιρτζίνια, στο σπίτι τους για λίγες μέρες.

Εκεί φαίνεται πως κατάφερε τραύματα στον εαυτό της, και μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο, όπου όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να την σώσουν.

Ο πατέρας της πρόσθεσε ότι όταν μίλησαν για τελευταία φορά κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και πως η κόρη του φαινόταν «αποστασιοποιημένη». Η ίδια έλεγε ότι οι ασθενείς πέθαιναν προτού καν βγουν από τα ασθενοφόρα.

«Ηταν πραγματικά στα χαρακώματα στην πρώτη γραμμή», είπε ο πατέρας της, Φίλιπ Μπριν, γιατρός και ο ίδιος.

Στο νοσοκομείο που εργαζόταν, έχουν σημειωθεί 59 θάνατοι από κορονοϊό, σύμφωνα με τους ΝΥΤ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Λόρνα Μπριν ήταν μια πιστή Χριστιανή που ήταν πολύ κοντά στην οικογένειά της και μια φορά την εβδομάδα εργαζόταν εθελοντικά σε οίκο ευγηρίας.

Το νοσοκομείο Allen-Presbyterian Allen ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Η Δρ. Μπριν ήταν μια ηρωίδα που έφερε τα υψηλότερα ιδανικά της ιατρικής στην πρώτη γραμμή του τμήματος επειγόντων περιστατικών».

Η Λόρνα Μπριν

Η αστυνομία σημείωσε ότι μετά από κλήση για βοήθεια στις 26 Απριλίου, η γιατρός μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για νοσηλεία «όπου αργότερα υπέκυψε λόγω του αυτοτραυματισμού της».

Ο επικεφαλής της αστυνομίας δήλωσε: «Οι επαγγελματίες του τομέα της πρώτης γραμμής έχουν να αντιμετωπίσουν τις ψυχικές ή σωματικές επιπτώσεις της τρέχουσας πανδημίας. Σε καθημερινή βάση αυτοί οι επαγγελματίες λειτουργούν υπό  περιστάσεις που προκαλούν άγχος και ο κορονοϊός έχει επιφέρει επιπλέον στρες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...