244
Οι γερμανοί γιατροί διαμαρτύρονται... εν αδαμιαία περιβολή | Facebook / Blanke Bedenken

Γερμανοί γιατροί: «Βγήκαν από τα ρούχα τους» γιατί είναι απροστάτευτοι

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2020, 21:10
Οι γερμανοί γιατροί διαμαρτύρονται... εν αδαμιαία περιβολή
|Facebook / Blanke Bedenken

Γερμανοί γιατροί: «Βγήκαν από τα ρούχα τους» γιατί είναι απροστάτευτοι

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2020, 21:10

Συναγερμός έχει σημάνει στις τάξεις των γερμανών γιατρών εξαιτίας του κορονοϊού.

Πολλοί επαγγελματίες της υγείας διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις στον προστατευτικό εξοπλισμό και για το γεγονός ότι αναγκάζονται να δουλέψουν εν μέσω της πανδημίας κορονοϊού και γι αυτό αρκετοί αποφάσισαν να φωτογραφηθούν γυμνοί για να ευαισθητοποιήσουν την γερμανική κυβέρνηση και την κοινή γνώμη.

Οπως τονίζει η Guardian, η εκστρατεία με τον τίτλο Blanke Bedenken (Γυμνές Αναστολές), έχει ήδη γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι γιατροί πόζαραν γυμνοί μέσα στα ιατρεία τους, καλύπτοντας τα επίμαχα μέρη του σώματός τους πίσω από φακέλους, ρόλά τουαλέτας, ιατρικό εξοπλισμό και μπλοκ συνταγογράφησης.

Ο γιατρός Ρούμπεν Μπουρνάου τόνισε στην εφημερίδα Ärztezeitung ότι αυτός και η ομάδα του «δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν τον ιό».

«Το γυμνό αποτελεί ένα σύμβολο του πόσο ευάλωτοι είμαστε χωρίς προστασία», πρόσθεσε.

Ο Κρίστιαν Ρέχτεμβαλντ επεσήμανε ότι η ομάδα των γιατρών εμπνεύστηκε από τις ενέργειες ενός γάλλου συναδέλφου τους, του Αλέν Κολομπιέ, ο οποίος τις προάλλες φωτογραφήθηκε γυμνός στο ιατρείο του για να καταγγείλει «την ένοχη ανετοιμότητα» και την έλλειψη προστασίας των επαγγελματιών υγείας, που τους αντιμετωπίζουν ως «βορά των κανονιών» (chair a canon) στη μάχη εναντίον του νέου κορονοϊού.

Η γιατρός Γιάνα Χούζεμαν με την σειρά της δήλωσε: «Φυσικά θέλουμε να συνεχίσουμε να θεραπεύουμε και να εξετάζουμε ασθενείς. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό».

Ένας άλλος γιατρός αναρωτήθηκε με νόημα το γιατί «ενώ εκπαιδεύτηκα να κάνω ράμματα σε άλλους, τώρα πρέπει να ράβω μέχρι και τη δική μου μάσκα προσώπου;»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...