301
Οι φλόγες καταστρέφουν τον κοιτώνα | Twitter

Τραγωδία στη Γουιάνα: Είκοσι παιδιά πέθαναν από πυρκαγιά σε σχολείο

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2023, 15:56
Οι φλόγες καταστρέφουν τον κοιτώνα
|Twitter

Τραγωδία στη Γουιάνα: Είκοσι παιδιά πέθαναν από πυρκαγιά σε σχολείο

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2023, 15:56

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε κοιτώνα σχολείου στη Μάχντια, μια ηπειρωτική πόλη με ορυχεία στο κεντρικό τμήμα της Γουιάνας, στη Νότια Αμερική.

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε φρικτή επικαιροποίηση (των στοιχείων) για την πυρκαγιά στον κοιτώνα σχολείου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Μάχντια. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται αυτήν τη στιγμή σε 20», ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Γουιάνας, η οποία δεν ήταν ακόμη σε θέση να διευκρινίσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, ενώ πρόσθεσε ότι πέντε αεροπλάνα μετέβησαν στη Μάχντια για να μεταφέρουν ιατρικό υλικό και να παραλάβουν τραυματίες.

«Ο πρόεδρος και άλλοι δημόσιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν τις προσπάθειες που αναπτύχθηκαν στο Ογκλ (αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Τζορτζτάουν) για την υποδοχή των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση και τον συντονισμό σχεδίου δράσης εκτάκτου ανάγκης σε μεγάλη κλίμακα», σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Τουλάχιστον ένα αεροπλάνο με τρεις τραυματίες έφτασε στην Τζορτζτάουν, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Πρόκειται για μεγάλη καταστροφή. Είναι φρικτό, είναι οδυνηρό», είχε δηλώσει νωρίτερα ο πρόεδρος Ιρφαν Αλι από το αεροδρόμιο, όπου είχε μεταβεί για να περιμένει τα σωστικά συνεργεία.

«Θέτουμε σε εφαρμογή ιατρική βοήθεια σε μεγάλη κλίμακα και έδωσα επίσης εντολή για να ληφθούν ειδικές ρυθμίσεις» στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, «ώστε κάθε παιδί που χρήζει προσοχής να λάβει την καλύτερη δυνατή περίθαλψη», πρόσθεσε.

Η Μάχντια βρίσκεται 200 χιλιόμετρα νότια της Τζορτζτάουν, ενώ η περιοχή αυτή πλήττεται από ισχυρές βροχοπτώσεις.

Η μικρή αυτή αγγλόφωνη χώρα των 800.000 κατοίκων στο βορειοανατολικό τμήμα της Νότιας Αμερικής, πρώην ολλανδική και στη συνέχεια βρετανική αποικία, διαθέτει τα μεγαλύτερα κατά κεφαλήν αποθέματα πετρελαίου παγκοσμίως και ελπίζει σε ταχεία ανάπτυξη τα ερχόμενα χρόνια με την εκμετάλλευση των αποθεμάτων αυτών, η οποία βρίσκεται ακόμη στην αρχή της.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η λεκάνη Γουιάνας-Σουρινάμ έχει περίπου 15 δισ. βαρέλια αποθεμάτων πετρελαίου που συνδέονται με σημαντικά κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...