321
Εικόνα που δημοσιοποίησε η Πυροσβεστική με συνεργεία διάσωσης που έσπευσαν στο σημείο της τραγωδίας | Vigili del Fuoco/Handout via REUTERS

Τραγωδία σε κλαμπ στην Ιταλία – έξι νεκροί από μυστηριώδη ουσία

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2018, 09:15
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/12/2018 13:00
Εικόνα που δημοσιοποίησε η Πυροσβεστική με συνεργεία διάσωσης που έσπευσαν στο σημείο της τραγωδίας
|Vigili del Fuoco/Handout via REUTERS

Τραγωδία σε κλαμπ στην Ιταλία – έξι νεκροί από μυστηριώδη ουσία

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2018, 09:15
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/12/2018 13:00

«Χορεύαμε και περιμέναμε να ξεκινήσει η συναυλία, όταν αισθανθήκαμε μία έντονη οσμή. Τρέξαμε προς μία από τις εξόδους κινδύνου, όμως τη βρήκαμε κλειστή, με τους ανθρώπους της ασφάλειας να μας λένε να επιστρέψουμε πίσω». H περιγραφή ενός 16χρονου τραυματία, που είχε πάει βράδυ Παρασκευής να διασκεδάσει στη ντισκοτέκ «Μπλε Φανάρι» στο Κορινάλντο, κοντά στην Ανκόνα της Ιταλίας, εξηγεί κάπως τι συνέβη.

Ξαφνικός πανικός, κλειστές πόρτες, θάνατος.

Ο πρώτος απολογισμός μέτρησε έξι νεκρούς και δεκάδες -ίσως 100- τραυματίες, όπως ανακοίνωσε το πυροσβεστικό σώμα.

Πέντε από τους έξι νεκρούς είναι ανήλικοι – είναι τρεις κοπέλες και δύο αγόρια. Το άλλο θύμα είναι μία μητέρα η οποία συνόδευε την κόρη της στη συναυλία.

«Ισως εξαιτίας της ρίψης μίας ουσίας που προκαλεί κνησμό, οι νεαροί άρχισαν να απομακρύνονται απότομα, πέφτοντας ο ένας πάνω στον άλλον. Δυστυχώς, υπάρχουν έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες», ανέφερε η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, στην ντισκοτέκ «Μπλε Φανάρι» υπήρχαν περίπου 1.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νεαροί, που είχαν συρρεύσει στη μικρή τούτη πόλη των ακτών της Αδριατικής για να απολαύσουν μία συναυλία του ράπερ Sfera Ebbasta, που θεωρείται «ο βασιλιάς της ραπ».

Το συμβάν σημειώθηκε περί τις 02.00, ώρα Ελλάδος και σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο υπάρχουν άνω των 100 τραυματιών, οι δέκα εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Στη ντισκοτέκ υπήρχαν τρεις έξοδοι κινδύνου, η μία εκ των οποίων έβγαζε σε μία μικρή γέφυρα πάνω από τάφρο, η οποία οδηγούσε στον χώρο στάθμευσης του κτηρίου.

Υπό την πίεση τόσων ανθρώπων, οι οποίοι σπρώχνονταν για να βγουν από την αίθουσα, η μία πλευρά του προστατευτικού ρείθρου της γέφυρας υποχώρησε με αποτέλεσμα πολλοί να πέσουν μέσα στην τάφρο. Όσοι είχαν την ατυχία να πέσουν πρώτοι συμπιέσθηκαν από τους υπόλοιπους και έχασαν τη ζωή τους.

Εν τω μεταξύ, οι έλεγχοι των καραμπινιέρων έδειξαν ότι στη ντίσκο είχαν πουληθεί περισσότερα εισιτήρια από όσα επιτρέπει ο νόμος.

Η αστυνομία εστιάζει τις έρευνες στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας από την πλευρά του ιδιοκτήτη του μαγαζιού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...