236
Στιγμιότυπο από τις προσαγωγές θαμώνων κέντρου διασκέδασης που επεδείκνυαν πιστοποιητικά εμβολιασμού άλλων ατόμων | YouTube/SKAI

Τραγέλαφος στο ρεβεγιόν – Πελάτες κρύβονταν σε πατάρια για να γλιτώσουν το πρόστιμο

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2021, 22:24
Στιγμιότυπο από τις προσαγωγές θαμώνων κέντρου διασκέδασης που επεδείκνυαν πιστοποιητικά εμβολιασμού άλλων ατόμων
|YouTube/SKAI

Τραγέλαφος στο ρεβεγιόν – Πελάτες κρύβονταν σε πατάρια για να γλιτώσουν το πρόστιμο

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2021, 22:24

Η απόφαση της κυβέρνησης να αφήσει χωρίς περιορισμούς την εορταστική περίοδο —μολονότι η υπερμεταδοτική μετάλλαξη Ομικρον του κορονοϊού έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα και τα κρούσματα πληθαίνουν με ανησυχητικούς ρυθμούς— όχι μόνο δεν έτυχε αναγνώρισης από ορισμένους επιχειρηματίες της διασκέδασης, αλλά αποτέλεσε αφορμή να εκμεταλλευτούν την ανοχή της.

Χαρακτηριστικά τα όσα συνέβησαν το βράδυ της παραμονής του Χριστουγέννων σε πολλά καταστήματα, μεταξύ των οποίων και δύο πολύ γνωστών κέντρων διασκέδασης στο Γκάζι, όπου συρρέει πλήθος κόσμου. Έλεγχοι πιστοποιητικών μπορεί να υπήρξαν, υποτυπώδεις, στην αρχή, αλλά μετά άνοιξαν τις πόρτες τους και έμπαινε όποιος ήθελε. Στην έφοδο στελεχών της ΑΑΔΕ διαπιστώθηκε πως πολλοί πελάτες είχαν και ψευδή πιστοποιητικά άλλων ατόμων και υπήρξαν και προσαγωγές, όπως έδειξε και η κάμερα του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα μάλιστα με το σχετικό ρεπορτάζ, στην έφοδο των αρχών θαμώνες προσπαθούσαν είτε να κρυφτούν σε πατάρια και κάτω από τραπέζια είτε να αποχωρήσουν άμεσα από το κατάστημα προκειμένου να μη διαπιστωθεί η απάτη τους.

Ενδεικτικά, όπως διαπιστώθηκε εντοπίστηκαν δεκάδες νεαρά άτομα είτε δεν κατείχαν πιστοποιητικά είτε επιδείκνυαν πιστοποιητικά που δεν τους ανήκουν.

Η εν λόγω παράβαση επιφέρει πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Ενα από τα καταστήματα στα οποία διαπιστώθηκαν παρατυπίες είναι υπότροπο για δεύτερη φορά καθώς έχουν διαπιστωθεί ξανά σε αυτό παρόμοιες παραβάσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΑΔΕ, να σημειώνουν στον ΣΚΑΙ πως την τρίτη φορά που θα διαπιστωθεί κάτι ανάλογο ο νόμος προβλέπει αφαίρεση της άδειας λειτουργίας.

Σε κάθε περίπτωση οι έλεγχοι σε χώρους διασκέδασης όχι μόνο θα συνεχιστούν αλλά αναμένεται να εντατικοποιηθούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...