380
Ο Τζέιμς Μουάνγκι διαθέτει περίπου 160 κοστούμια, πάνω από 200 ζευγάρια παπούτσια και 300 καπέλα σε απίστευτη χρωματική ποικιλία | Reuters

Τον βλέπετε να είναι ο πιο κομψά ντυμένος άνδρας στον πλανήτη;

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2020, 21:21
Ο Τζέιμς Μουάνγκι διαθέτει περίπου 160 κοστούμια, πάνω από 200 ζευγάρια παπούτσια και 300 καπέλα σε απίστευτη χρωματική ποικιλία
|Reuters

Τον βλέπετε να είναι ο πιο κομψά ντυμένος άνδρας στον πλανήτη;

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2020, 21:21

Το στυλ είχε και έχει ρόλο-κλειδί στην κοινωνία καθώς αυτά που φοράμε (λίγο έως πολύ) ορίζουν το ποιοι είμαστε και το τι υποστηρίζουμε.

Ο Τζέιμς Μάινα Μουάνγκι από την Κένυα έχει μια γκαρνταρόμπα περίπου 160 κοστουμιών με ταιριαστά αξεσουάρ -συμπεριλαμβανομένων προστατευτικών μασκών για τον κορονοϊό.

Ο ίδιος λοιπόν υποστηρίζει ότι σίγουρα είναι ο πιο κομψός άντρας στη Μαύρη Ήπειρο, αλλά -όπως ο ίδιος ισχυρίζεται – ίσως και σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Άλλοι πάντως θεωρούν πως είναι ένας ακόμη fashionista, όπως πολλοί εκεί έξω, με μηδενική αίσθηση της μόδας και του στιλ.

Και τον «κράζουν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως… κακόγουστο και κιτς και σίγουρα πάντως όχι καλοντυμένο.

Ο 59χρονος Τζέιμς – που βγάζει τα προς το ζην ως «παιδί για όλες τις δουλειές» – έδωσε προσφάτως συνέντευξη υπερασπιζόμενος τον εαυτό του.

«Οι άντρες ήξεραν πώς να φορούν ρούχα σε μαύρο, καφέ, γκρι ή μπλε νουάρ» τόνισε μιλώντας στο Ρόιτερς, ενώ φορούσε φωτεινό κίτρινο κουστούμι και καπέλο και προστατευτική μάσκα στην ίδια απόχρωση.

«Ο Θεός με φώτισε και μου έδειξε όλα τα διαφορετικά χρώματα που μπορώ να φορώ για να διαφέρω απ’ όλους τους άλλους» πρόσθεσε.

Ο Κενυάτης εγκατέλειψε το σχολείο στα 12 του γιατί δεν υπήρχαν χρήματα για τα δίδακτρα και εξομολογήθηκε ότι, όταν ήταν παιδάκι, είχε ένα μόνο πουκάμισο, που το έπλενε κάθε μέρα και το φορούσε πριν στεγνώσει.

Ο 59χρονος μπροστά σε κάποια από τα κομμάτια της εκτεταμένης γκαρνταρόμπας του

Τώρα, διαθέτει περίπου 160 κοστούμια, πάνω από 200 ζευγάρια παπούτσια και 300 καπέλα σε απίστευτη χρωματική και τονική ποικιλία.

Όταν άρχισε να «ντύνεται» πριν 25 χρόνια, θυμάται ότι η εμφάνισή του αρχικά προκάλεσε περιέργεια, σύντομα όμως προσέλκυσε τον θαυμασμό.

Εκκεντρικά ή μη, πάντως ο Τζέιμς θεωρεί πως τα παπούτσια αυτά ειναι εξαιρετικά στιλάτα

«Τώρα, μπορείτε να με δείτε να φοράω κάθε λογιών χρώματα» λέει, και πληροφορεί ότι δανείζει τα κοστούμια του σε μέλη του εκκλησιάσματος της εκκλησίας στην οποία πηγαίνει να προσευχηθεί, αλλά και σε παιδιά του δρόμου που τα χρειάζονται.

«Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει τώρα, λόγω της Covid-19. Αυτή η χώρα (σ.σ. η Κένυα) δεν έχει χρήματα».

Με ροζ κουστούμι και ασορτί δακτυλίδια, κινητό τηλέφωνο και ρολόι

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...