433
Ολοκληρώθηκε έρευνα του Πενταγώνου για το αν η αμερικανική κυβέρνηση κρύβει τη μελέτη εξωγήινης τεχνολογίας με τη μέθοδο της ανάστροφης μηχανικής. | REUTERS/Joshua Roberts

Το Πεντάγωνο διαψεύδει την ύπαρξη εξωγήινων και κρυφών προγραμμάτων

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2024, 09:47
Ολοκληρώθηκε έρευνα του Πενταγώνου για το αν η αμερικανική κυβέρνηση κρύβει τη μελέτη εξωγήινης τεχνολογίας με τη μέθοδο της ανάστροφης μηχανικής.
| REUTERS/Joshua Roberts

Το Πεντάγωνο διαψεύδει την ύπαρξη εξωγήινων και κρυφών προγραμμάτων

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2024, 09:47

Οι ΗΠΑ δεν κρύβουν εξωγήινη τεχνολογία ή εξωγήινα όντα από το κοινό, σύμφωνα με έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας.

Την Παρασκευή, το Πεντάγωνο δημοσίευσε τα ευρήματα έρευνας που διεξήχθη από το All-Domain Anomaly Resolution Office (AARO), ένα κυβερνητικό γραφείο που ιδρύθηκε το 2022 για την ανίχνευση και τον μετριασμό απειλών από «αφύσικα, άγνωστα στοιχεία του Διαστήματος, αερομεταφερόμενα, βυθισμένα αντικείμενα», όπως αποκαλύπτει ο Guardian.

Αντιμετωπίζοντας τις λαϊκές πεποιθήσεις γύρω από την εξωγήινη τεχνολογία και τα εξωγήινα όντα, η έκθεση ανέφερε: «Ενα σταθερό θέμα στη λαϊκή κουλτούρα περιλαμβάνει μια ιδιαίτερα επίμονη αφήγηση ότι η [κυβέρνηση των ΗΠΑ] … ανακάλυψε πολλά διαστημόπλοια και εξωγήινα βιολογικά κατάλοιπα, ότι λειτουργεί ένα ή πολλά προγράμματα για την ανάστροφη μηχανική ανάκτησης τεχνολογίας και ότι έχει συνωμοτήσει από τη δεκαετία του 1940 για να κρατήσει αυτή την προσπάθεια κρυφή από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών και το αμερικανικό κοινό».

«Ο πολλαπλασιασμός των τηλεοπτικών προγραμμάτων, βιβλίων, ταινιών και του τεράστιου όγκου περιεχομένου στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… πιθανότατα επηρέασε τη δημόσια συζήτηση για αυτό το θέμα και ενίσχυσε αυτές τις πεποιθήσεις σε ορισμένα τμήματα του πληθυσμού», πρoσθέτει η έκθεση.

Τι εξέτασαν οι ερευνητές

Οι ερευνητές του AARO, στους οποίους «παραχωρήθηκε πλήρης πρόσβαση σε όλα τα σχετικά ευαίσθητα προγράμματα [της κυβέρνησης των ΗΠΑ]», εξέτασαν όλες τις επίσημες ερευνητικές προσπάθειες της κυβέρνησης από το 1945. Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης απόρρητα και μη διαβαθμισμένα αρχεία, πραγματοποίησαν περίπου 30 συνεντεύξεις και συνεργάστηκαν με την υπηρεσία πληροφοριών και αξιωματούχους του τμήματος άμυνας που είναι υπεύθυνοι για την ελεγχόμενη και ειδική επίβλεψη του προγράμματος πρόσβασης, αποκάλυψε η έκθεση.

Σύμφωνα με την έκθεση, η AARO δεν βρήκε «κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι οποιαδήποτε έρευνα της αμερικανικής κυβέρνησης, ή έρευνα με ακαδημαϊκή χορηγία ή επίσημη επιτροπή επιβεβαίωσε ότι οποιαδήποτε παρατήρηση ενός UAP [ανεξήγητο ανώμαλο φαινόμενο] αντιπροσώπευε εξωγήινη τεχνολογία».

Δεν υπάρχουν δεδομένα

Στο έγγραφο αναφέρεται ακόμη ότι οι οπτικές παρατηρήσεις είναι ατελείς, η συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων δεν διαθέτει δεδομένα που μπορούν να εφαρμοστούν και αυτά τα διαθέσιμα δεδομένα είναι περιορισμένα ή κακής ποιότητας. Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι οι πόροι και το προσωπικό για τέτοια προγράμματα ήταν σε μεγάλο βαθμό παράτυπα και σποραδικά και ότι η συντριπτική πλειονότητα των αναφορών «σχεδόν σίγουρα» είναι αποτέλεσμα εσφαλμένης αναγνώρισης.

Επιπλέον, η έκθεση δεν βρήκε «καμία εμπειρική απόδειξη για ισχυρισμούς ότι η [η κυβέρνηση των ΗΠΑ] και ιδιωτικές εταιρείες έχουν αναστρέψει την εξωγήινη τεχνολογία».

Αντιμετωπίζοντας τον κατακλυσμό αναφορών και ισχυρισμών ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ εμπλέκεται στην αντίστροφη μηχανική τεχνολογία εξωγήινων, η έκθεση ανέφερε: «Η AARO καθόρισε, με βάση όλες τις πληροφορίες που παρέχονται μέχρι σήμερα, ότι ισχυρισμοί που αφορούν συγκεκριμένα άτομα, γνωστές τοποθεσίες, τεχνολογικές δοκιμές και έγγραφα που εμπλέκονται ή σχετίζονται με την ανάστροφη μηχανική εξωγήινης τεχνολογίας, είναι ανακριβείς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...