336
Η Περλ με το ζόρι ξεπερνά το μήκος χαρτονομίσματος του ενός δολαρίου, ενώ με το τηλεκοντρόλ έχει θέμα... ύψους | CreativeProtagon/ Guinness World Records

Το μικρότερο σκυλί του κόσμου είναι πιο κοντό από ένα τηλεκοντρόλ

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2023, 16:52
Η Περλ με το ζόρι ξεπερνά το μήκος χαρτονομίσματος του ενός δολαρίου, ενώ με το τηλεκοντρόλ έχει θέμα... ύψους
|CreativeProtagon/ Guinness World Records

Το μικρότερο σκυλί του κόσμου είναι πιο κοντό από ένα τηλεκοντρόλ

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2023, 16:52

Με ύψος λίγο λίγοτερο από 9,15 εκατοστά και μήκος 12,7 εκατοστών, η Περλ είναι η επίσημη διάδοχος του τίτλου του μικρότερου σκυλιού στον πλανήτη, μετά τη μέτρησή της από τον κτηνίατρο δρ Τζοβάνι Βέργκελ, στο νοσοκομείο ζώων «Κρίσταλ Κρικ».

Η Περλ κληρονομεί τον τίτλο από τη θεία της «Μίρακλ» Μίλι, που ήταν η δίδυμη αδερφή της μητέρας της και δεν ξεπερνούσε τα 9,14 εκατοστά σε ύψος. Το σκυλί τσέπης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, ζύγιζε λιγότερο από 30 γραμμάρια όταν γεννήθηκε, τον Σεπτέμβριο του 2020, λίγο πριν από τον θάνατο της Μίλι.

Σήμερα ξεπερνά κατά λίγο το μισό κιλό, εν μέρει χάρη στην προτίμησή της στο κοτόπουλο, τον σολομό και άλλες παρόμοιες «υψηλής ποιότητας τροφές», ανέφερε η ιδιοκτήτρια της Περλ, Βανέσα Σέμλερ, όπως δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του Γκίνες.

Η Περλ δίπλα σε ένα ψηλό δοχείο (Guinness World Records)

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτριά της, η οποία έχει άλλα τρία μεγαλύτερα σκυλία, η Περλ είναι «λίγο ντίβα» και «της αρέσει το καλό ντύσιμο», όπως φάνηκε και από το πρόσφατο ταξίδι της στο Μιλάνο. Μετά το «σόπινγκ» κατέληξε στο πλατό του τηλεοπτικού τάλεντ σόου των ρεκόρ Γκίνες.

Το κοινό εξεπλάγη με τους τρόπους της και τη χειροκρότησε, καθώς, σε αντίθεση με τα περισσότερα τσιουάουα, η «μικρή σαν μπάλα» Περλ επέδειξε απόλυτη ψυχραιμία στη σκηνή, μπροστά σε ένα πολυπληθές κοινό. Ομως, παρά τα δύο της χρόνια, η Περλ παραμένει «παιδί στην ψυχή», όπως είπε χαρακτηριστικά η Βανέσα Σέμλερ.

«Είμαστε ευλογημένοι που την έχουμε και που έχουμε αυτή τη μοναδική ευκαιρία να σπάσουμε το δικό μας ρεκόρ και να μοιραστούμε με τον κόσμο αυτή την καταπληκτική είδηση», δήλωσε χαρακτηριστικά η Σέμλερ.

Η Περλ δεν είναι όμως το πρώτο τσιουάουα που απασχολεί τα Γκίνες φέτος. Τον Ιανουάριο, ο οργανισμός ανακοίνωσε δημοσίως ότι ο Σπάικ, ένα 23χρονο τσιουάουα από το Οχάιο, ήταν ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο. Τα πρωτεία του Σπάικ δεν κράτησαν, όμως, για πολύ. Δύο εβδομάδες αργότερα, ο Μπόμπι, ένα 30χρονο τσοπανόσκυλο από την Ισπανία, του απέσπασε τον τίτλο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...