398
Το γιοτ «Γκρέις», που έκανε δώρο ο Αριστοτέλης Ωνάσης στην εικονιζόμενη αριστερά Γκρέις Κέλι | Adventure Smith Explorations

Ενοικιάζεται το γιοτ της Γκρέις Κέλι, δώρο του Ωνάση

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2023, 11:15
Το γιοτ «Γκρέις», που έκανε δώρο ο Αριστοτέλης Ωνάσης στην εικονιζόμενη αριστερά Γκρέις Κέλι
|Adventure Smith Explorations

Ενοικιάζεται το γιοτ της Γκρέις Κέλι, δώρο του Ωνάση

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2023, 11:15

Τι δώρο μπορείς να προσφέρεις σε κάποιον που έχει τα πάντα; Αυτό ήταν σίγουρα ένα ερώτημα που προβλημάτιζε συχνά τους φίλους και γνωστούς του Αριστοτέλη Ωνάση, αλλά κάποιες φορές απασχολούσε και τον ίδιο. Ειδικά το 1956, λίγο πριν τον γάμο της αμερικανίδας ηθοποιού Γκρέις Κέλι με τον πρίγκηπα Ρενιέ του Μονακό ο έλληνας κροίσος ήθελε να προσφέρει στην μελλοντική πριγκίπισσα κάτι μοναδικό.

(Adventure Smith Explorations)

Ετσι κατέληξε στο 45μετρο γιοτ, το οποίο ταξίδεψε τους μελλόνυμφους στην γαμήλια κρουαζιέρα τους γύρω από την Σαρδηνία και την Κορσική. Ο πρίγκιπας του Μονακό ξόδεψε πάνω από ένα μήνα ανακαινίζοντας το σκάφος, πριν το γαμήλιο ταξίδι του με την σταρ του κινηματογράφου. Το ονόμασε «Γκρέις», προς τιμήν της νύφης και το κράτησε στην κατοχή του ζεύγους μέχρι το 1958.

Η πολυτελής και πανάκριβη σουίτα «Γκρέις Κέλι» του γιοτ «Γκρέις» (Adventure Smith Explorations)

Πάνω από 60 χρόνια αργότερα, το δώρο του Ωνάση βγαίνει ξανά στην κυκλοφορία και προσφέρεται προς ενοικίαση για όσους θέλουν να αισθανθούν ως γαλαζοαίματοι, ή κινηματογραφικοί αστέρες, στη διάρκεια των διακοπών τους. Οι ιδιοκτήτες του γιοτ το προσφέρουν σε πελάτες που σκοπεύουν να σαλπάρουν γύρω από τα νησιά Γκαλάπαγκος.

(Adventure Smith Explorations)

Το σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει για διαμονή και ύπνο έως 16 άτομα, ενώ οιεπιβάτες που επιθυμούν την πλήρη εμπειρία, μπορούν να έχουν διαθέσιμη την υπερπολυτελή σουίτα «Γκρέις Κέλι». Πρέπει βέβαια, να διαθέτουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς ενός αριστοκράτη, ή ενός μεγάλου αστέρα του κινηματογράφου, καθώς η ενοικίαση της σουίτας ξεκινάει από την τιμή των 19.000 ευρώ.

Για όσους ψάχνουν για οικονομικότερες προσφορές, οι τιμές των υπολοίπων δωματίων ξεκινούν από 8.000 ευρώ, ενώ η ναύλωση του «Γκρέις» θα τους κοστίσει γύρω στα 112.000 ευρώ για ταξίδια μίας εβδομάδας, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου.

Το πριγκιπικό ζεύγος του Μονακό αποβιβάζεται από το γιοτ «Γκρέις» στη διάρκεια του γαμήλιου ταξιδιού τους το 1956. (Adventure Smith Explorations)

Το ανακαινισμένο γιοτ έχει πολλές πινελιές που θα ήταν άγνωστες σε ένα νιόπαντρο ζευγάρι της δεκαετίας του 1950, συμπεριλαμβανομένου του φωτισμού, που προσαρμόζεται ώστε να ταιριάζει στη διάθεση των επισκεπτών και των θυρών USB, για φόρτιση των συσκευών τους, σύμφωνα με την «Quasar Expeditions», την εταιρία στην οποία ανήκει το σκάφος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...