264
Ο Ταγίπ Ερντογάν μιλά σε οπαδούς του στην Κωνσταντινούπολη στις 21 Οκτωβρίου | Cem Oksuz/Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Την Τρίτη «όλη η αλήθεια» για τον Κασόγκι, υπόσχεται ο Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2018, 19:40
Ο Ταγίπ Ερντογάν μιλά σε οπαδούς του στην Κωνσταντινούπολη στις 21 Οκτωβρίου
|Cem Oksuz/Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Την Τρίτη «όλη η αλήθεια» για τον Κασόγκι, υπόσχεται ο Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2018, 19:40

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε να αποκαλύψει «όλη την αλήθεια» για τον φόνο του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη.

Αλλά για αυτό πρέπει να κάνουμε υπομονή ως την Τρίτη, όπως είπε και ο ίδιος.

«Επιθυμούμε τη δικαιοσύνη εδώ, και όλη η αλήθεια θα αποκαλυφθεί», δήλωσε σήμερα Κυριακή σε ομιλία του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην Κωνσταντινούπολη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας πρόσθεσε ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες δηλώσεις για την υπόθεση Κασόγκι σε συνεδρίαση με μέλη του κυβερνώντος κόμματος (AKP) στο Κοινοβούλιο την Τρίτη.

Η δήλωση έρχεται μια μέρα μετά την παραδοχή για πρώτη φορά από τη Σαουδική Αραβία ότι ο Κασόγκι σκοτώθηκε μέσα στο προξενείο στις 2 Οκτωβρίου. Το Ριάντ διαβεβαίωνε μέχρι τότε ότι ο Κασόγκι έφυγε ζωντανός από το προξενείο.

Ωστόσο και αυτή η παραδοχή του Ριάντ δεν φαίνεται εύκολα πιστευτή, κυρίως γιατί δεν εξηγεί τι απέγινε το πτώμα, για το οποίο οι τουρκικές Αρχές πιστεύουν ότι τεμαχίστηκε και θάφτηκε έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Οι τουρκικές αρχές εκτιμούν ότι οι 15 Σαουδάραβες που μετέβησαν στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου με δύο αεροσκάφη έχουν σχέση με τον θάνατο του Κασόγκι.

«Γιατί αυτοί οι 15 άνδρες ήρθαν εδώ; Γιατί 18 άτομα συνελήφθησαν;», ρώτησε ο Ερντογάν.

Το Ριάντ ανακοίνωσε ότι πέντε υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι αποπέμφθηκαν και 18 πολίτες της Σαουδικής Αραβίας συνελήφθησαν μετά την αρχική έρευνα που άρχισε το βασίλειο για την υπόθεση.

Ο πρόεδρος Ερντογάν ως σήμερα περιοριζόταν να επικαλείται την έρευνα που είναι σε εξέλιξη για τον θάνατο του δημοσιογράφου και να αποφεύγει ηχηρές δηλώσεις. Σύμφωνα με αναλυτές, ο Ερντογάν προσπαθεί με τον τρόπο αυτόν να αποφύγει την πλήρη ρήξη με τη Σαουδική Αραβία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...