239
Φωτογραφία από την ευρεία σύσκεψη υπό τον κ. Γεραπετρίτη | INTIMEnews

Τι αποφασίστηκε στο Μαξίμου για την κατάσταση στη Σαμοθράκη – η ώρα του εισαγγελέα

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2019, 16:46
Φωτογραφία από την ευρεία σύσκεψη υπό τον κ. Γεραπετρίτη
|INTIMEnews

Τι αποφασίστηκε στο Μαξίμου για την κατάσταση στη Σαμοθράκη – η ώρα του εισαγγελέα

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2019, 16:46

Σε δέσμη μέτρων για την οριστική αντιμετώπιση των προβλημάτων στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη κατέληξε η ευρεία διυπουργική σύσκεψη που συγκλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Εν τω μεταξύ μετά την κλήση σε απολογία του αναδόχου της συγκεκριμένης γραμμής, η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης διαβίβασε σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης τον φάκελο για τη μη εκτέλεση των δρομολογίων των επιβατηγών – οχηματαγωγών πλοίων «ΣΑΟΣ ΙΙ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» που ουσιαστικά προκάλεσε την ταλαιπωρία χιλιάδων επισκεπτών του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ,  η εισαγγελική αρχή δεν αποκλείεται να ξεκινήσει προανάκριση για το θέμα.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη του Μαξίμου έχουν αναλυτικά ως εξής:

  • εξασφάλιση της απρόσκοπτης τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την Αλεξανδρούπολη, μέχρι 31/10/2019, οπότε και λήγει η παρούσα σύμβαση.
  • βελτιστοποίηση του πλαισίου προκήρυξης για τις συμβάσεις που αφορούν στις άγονες γραμμές με καλύτερα πλοία, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας πλοίου αντικατάστασης
  • έναρξη εργασιών καθαρισμού και αποκατάστασης των λιμένων Καμαριώτισσας και Θερμών,
  • επιπρόσθετα κονδύλια ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα που είχαν εξαγγελθεί μετά τις καταστροφές του Σεπτεμβρίου του 2017, αλλά δεν υλοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, στα έργα συντήρησης οδικού δικτύου, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ που ήδη υλοποιούνται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
  • καμπάνια προσέλκυσης τουριστών από τη Ρουμανία (που αποτελούν περίπου το 1/3 των επισκεπτών), κατόπιν συνεννόησης του υπουργείου Τουρισμού με το γραφείο του ΕΟΤ στη Ρουμανία
  • δρομολόγηση νέας ακτοπλοϊκής γραμμής, Σαμοθράκης – Αλεξανδρούπολης – Λήμνου

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...