764
Ο Κώστας Τασούλας στο βήμα της Βουλής κατά την ομιλία-πρότυπο κοινοβουλευτισμού και σεβασμού στις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας | ΙΝΤΙΜΕNEWS

Τασούλας για Rafale: Οι Ενοπλες Δυνάμεις βγαίνουν από τις συμπληγάδες της σκανδαλολογίας και της ευθυνοφοβίας

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2021, 17:43
Ο Κώστας Τασούλας στο βήμα της Βουλής κατά την ομιλία-πρότυπο κοινοβουλευτισμού και σεβασμού στις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας
|ΙΝΤΙΜΕNEWS

Τασούλας για Rafale: Οι Ενοπλες Δυνάμεις βγαίνουν από τις συμπληγάδες της σκανδαλολογίας και της ευθυνοφοβίας

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2021, 17:43

Σε μία μεστή ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την προμήθεια των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale, ο Πρόεδρος του Σώματος, Κώστας Τασούλας, στάθηκε στη σημασία των αμυντικών δαπανών και της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων, έγκαιρα, με γρήγορες και διαφανείς διαδικασίες.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις δικαιούνται να νιώθουν πολύ πιο ήσυχες και δικαιωμένες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής, επισημαίνοντας ότι  η αύξηση των πόρων για την εθνική άμυνα και οι πιο γρήγορες διαδικασίες για τις αναγκαίες προμήθειες, συνιστούν τομή που ενισχύει την εθνική κυριαρχία και «δείχνει στις Ένοπλες Δυνάμεις ότι η Πολιτεία, το κοινοβούλιο, στο μέγιστο σύνολο του, αντιλαμβάνεται εμπράκτως τη φροντίδας προς αυτές».

«Ζούμε, κατά τη γνώμη μου, μοναδικές στιγμές, τολμώ να πω ιστορικές στιγμές, ως προς την ενίσχυση της Αμυνας της χώρας, άρα ως προς την ενίσχυση της ησυχίας, της δυνατότητας προόδου, της δυνατότητας προκοπής, της δυνατότητας ειρήνης, χάρη στις γρήγορες και διαφανείς διαδικασίες που ακολουθήσατε, και χάρη στη συντριπτική πλειοψηφία με την οποία αγκαλιάζει αυτή την πρωτοβουλία το ελληνικό κοινοβούλιο. Θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους», είπε ο κ. Τασούλας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, τα κόμματα τους βουλευτές, μετά το διακομματικό «ναι» στη σύμβαση προμήθειας των γαλλικών αεροσκαφών (υπερψήφισαν όλοι πλην ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 / περισσότερα εδώ).

«Οι δαπάνες για τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι δαπάνες για την κοινωνία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου απαντώντας στις αιτιάσεις περί «σπατάλης», «αχρείαστων δαπανών» και «κούρσας εξοπλισμών» που εξέφρασε μερίδα της αντιπολίτευσης (ανάμεσα στις φωνές αυτές και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης).

Γιατί, όπως σημείωσε, «μία χώρα η οποία διαφυλάσσει την κυριαρχία της, μπορεί να ασχοληθεί με την προκοπή, την υγεία, τη μόρφωση, με τις συντάξεις της, μπορεί να ασχοληθεί με όλα εκείνα τα ειρηνικά έργα στα οποία κάθε κοινωνία, ονειρεύεται να σημειώνει πρόοδο».

«Ως πρώτη έμπρακτη απόδειξη αυτής της απόφασης να διαθέσουμε αποφασιστικό μέρος της θυσίας του ελληνικού λαού, για τις Ενοπλες Δυνάμεις», συνέχισε ο κ. Τασούλας, «έρχεται η απόφαση για την προμήθεια αυτών των 18 αεροσκαφών, χάρις στα οποία, σε ελάχιστους μήνες, η χώρα θα αποκτήσει ένα αφάνταστο στρατηγικό πλεονέκτημα, έναντι της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, γιατί οι δυνατότητες αυτού του αεροσκάφους και ιδίως ο οπλισμός του, είναι τέτοιος που δεν μπορούν να τον αντιληφθούν τα μέσα, οι γνώσεις και η εκπαίδευση που έχουν οι αεροπόροι της γειτονικής χώρας».

Οπως επεσήμανε, «δείγμα αυτής της πραγματικής στροφής προς την ουσιαστική φροντίδα προς τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας, είναι το γεγονός ότι τέτοια μεγάλη σύμβαση, συνοδεύεται από την εξασφάλιση της συντήρησης, μετά την αγορά, αλλά και από την εξασφάλιση του εξοπλισμού, ο οποίος μπορεί να φέρει αποτρεπτικά και άλλα αποτελέσματα, αν χρειαστεί».

Οι ΕΔ απαλλάσσονται από τις γάγγραινες των σκανδάλων και της σκανδαλολογίας

«H χώρα μας τα τελευταία χρόνια είχε την ατυχία, οι Ένοπλες Δυνάμεις να εμπλακούν σε δύο γάγγραινες», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής, και εξήγησε λέγοντας :

«Οι Ενοπλες Δυνάμεις ενεπλάκησαν στη γάγγραινα των σκανδάλων και στη γάγγραινα της σκανδαλολογίας. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα αυτά. Υπάρχουν τα πραγματικά σκάνδαλα στη χώρα μας και υπάρχουν και οι συκοφαντίες οι οποίες επιτείνουν την εικόνα των σκανδάλων, τη διογκώνουν και την κάνουν φαίνεται μεγαλύτερη».

Η ευθυνοφοβία έπληξε την αμυντική ικανότητα της χώρας

Στο σημείο αυτό ο Κώστας Τασούλας μίλησε για τις δύο κατάρες που έθεσαν -πρόσκαιρα ευτυχώς- σε κίνδυνο την αμυντική ικανότητα της χώρας:

«Ο τομέας της Εθνικής Αμυνας υπέστη και τις δύο καταφορές, και τις δύο κατάρες: κατακλύστηκε από διαβολή αλλά συνέβησαν και τρομακτικά σκάνδαλα. Οπότε το μέγεθος του προβλήματος έγινε ασύλληπτο, έγινε αφάνταστο. Ακολούθησε, λόγω αυτής της καταστάσεως, μια περίοδος δραματικής ευθυνοφοβίας, γύρω από τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων. Ευθυνοφοβίας διαδοχικής.

»Αυτή η ευθυνοφοβία, αδίκησε τις ΕΔ, αδίκησε την αμυντική ικανότητα της χώρας, διότι ενέπλεξε σε όλον αυτόν τον κυκεώνα σκανδάλων και σκανδαλολογίας μια τρομερή γραφειοκρατία, εν ονόματι αποτροπής των σκανδάλων, μια απίστευτη διαδικασία προμηθειών η οποία προσφυώς λέγεται, από όσους ξέρουν καλύτερα, ότι τελικά είναι μια διαδικασία μη προμηθειών και όλο αυτό το πλέγμα παρανοήσεων και πραγματικότητας, οδήγησε σε μια διαδοχική αδυναμία των ΕΔ και της χώρας να αποκτήσει αυτά τα οποία έπρεπε να αποκτήσει και να τα αποκτήσει και εγκαίρως».

Γι’ αυτό και -τόνισε- έπρεπε να καταπολεμηθεί η αδιαφάνεια, η σκανδαλολογία, και η καταγγελιομανία, η οποία παρέλυε κάθε σημαντική απόφαση για την αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

«Αυτή είναι η περιγραφή μια διαδοχικής κακοδαιμονίας και υπερβολής, η οποία με την ψήφιση του Προϋπολογισμού και με τη χορηγία -για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια- 5,5 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό των ΕΔ, αποδεικνύει ότι αποφασίστηκε επιτέλους οι ΕΔ να αντιμετωπιστούν, όχι με επαίνους, όχι με επισκέψεις, όχι με φωτογραφίες, όχι με σέλφι, όχι με συμβολικές κινήσεις αλλά να αντιμετωπιστούν και να υποβοηθούν αποφασιστικά», ήταν μία ακόμη  χαρακτηριστική αναφορά του Προέδρου της Βουλής με την οποία έκλεισε την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News