332
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης | ΙΝΤΙΜΕnews

Tαραντίλης: Δεν «βλέπουμε» σκληρό lockdown, αλλά…

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2021, 11:17
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Tαραντίλης: Δεν «βλέπουμε» σκληρό lockdown, αλλά…

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2021, 11:17

Mε τα σημερινά δεδομένα δεν θεωρείται πιθανό ένα νέο «σκληρό» lockdown, δήλωσε στον ΣΚΑΪ o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, η εξέλιξη της πανδημίας ωστόσο, σημείωσε, «είναι ένα καθαρά δυναμικό φαινόμενο και τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης επανέλαβε ότι οι αποφάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας λαμβάνονται βδομάδα τη βδομάδα και «σήμερα που μιλάμε», εκτίμησε, «δεν θα οδηγηθούμε σε σκληρό lockdown». «Aλλά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί την επομένη», έσπευσε να συμπληρώσει.

Για μία ακόμη φορά, ο κ. Ταραντίλης τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία, λαμβάνοντας, όμως πάντα υπόψη θέματα οικονομίας και εκπαίδευσης.

«Είμαστε κυβέρνηση που λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα, και το θέμα είναι να προσαρμοζόμαστε έγκαιρα στις νέες συνθήκες», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, είπε ότι η κυβέρνηση έχει επιτύχει τους στόχους της για τον Ιανουάριο και πλέον αυτό που θα παίξει ρόλο από δω και πέρα είναι η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των παραδόσεων των εμβολίων

Αν (τελικά) πάμε σε γενικό lockdown χωρίς μέτρα, το 50% των επιχειρήσεων θα κλείσει, προειδοποίησε απο την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Νίκος Κουγιουμτζής, χαρακτηρίζοντας δύσκολη την κατάσταση με το click away για το εμπόριο.

Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν δομημένο e-shop κατάφεραν να δουλέψουν, κάτι που φάνηκε και κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, είπε στον «ΘΕΜΑ 104,6» ο κ. Κουγιουμτζής, ενώ οι υπόλοιπες επιχειρήσεις «προσγειώθηκαν σε πενιχρά αποτελέσματα, δεν ήταν κάτω από το 10% του τζίρου σε σχέση με πέρυσι».

Εν όψει του «δύσκολου» Φεβρουαρίου, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών ενημέρωσε ότι ο Σύλλογος έχει ήδη στείλει επιστολή στον αρμόδιο υπουργό για επέκταση του click in shop και σε άλλους κλάδους του λιανεμπορίου.

Τέλος, ο κ. Κουγιουμτζής, σχολιάζοντας την έρευνα της ΓΣΕΒΕΕΕ και την πρόβλεψη για το μέλλον του εμπορίου και της εστίασης, είπε πως αν πάμε σε ένα γενικό lockdown και δεν ληφθούν περαιτέρω μέτρα, τότε δυστυχώς, το 50% των επιχειρήσεων οδηγείται σε λουκέτο και ήδη –τόνισε– τα λουκέτα τα βλέπουμε γύρω μας και στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...