549
O δικηγόρος Θεόδωρος Σιμόπουλος ενώ κάνει δηλώσεις στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης μετά την απόφαση προφυλάκισης του 23χρονου | YouTube/Mega

Συνήγορος 23χρονου: Ο δολοφόνος του Αλκη έχει συλληφθεί, δεν είναι ο εντολέας μου

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2022, 10:08
O δικηγόρος Θεόδωρος Σιμόπουλος ενώ κάνει δηλώσεις στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης μετά την απόφαση προφυλάκισης του 23χρονου
|YouTube/Mega

Συνήγορος 23χρονου: Ο δολοφόνος του Αλκη έχει συλληφθεί, δεν είναι ο εντολέας μου

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2022, 10:08

Ο δράστης της δολοφονίας του Αλκιβιάδη Καμπανού έχει συλληφθεί και δεν έχει διαφύγει στο εξωτερικό, υποστήριξε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο συνήγορος του 23χρονου προφυλακισθέντoς για την άγρια δολοφονία του 19χρονου, Θεόδωρος Σιμόπουλος.

Επιμένοντας στη γραμμή ότι ο 23χρονος ήταν μεν παρών στη φονική επίθεση των χούλιγκαν του ΠΑΟΚ την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή του Χαριλάου, αλλά δεν ήταν αυτός που χτύπησε με το δρεπάνι τον νεαρό φίλαθλο του Αρη, ο κ. Σιμόπουλος θέλησε να υπογραμμίσει πως ο συλληφθείς στον οποίο αναφέρεται, είναι «ο βασικός εμπλεκόμενος που έχει την ευθύνη» και ότι «το όπλο που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση, είναι αυτό που βρήκαν οι αστυνομικοί στον τόπο του εγκλήματος».

«Αυτός που έφερε το όπλο με το οποίο έγιναν τα χτυπήματα, είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, σύμφωνα με τα αντικειμενικά ευρήματα. Είναι αρκετοί από τους κατηγορούμενους που λένε πως το συγκεκριμένα πρόσωπο κρατούσε το όπλο με το οποίο έγιναν τα χτυπήματα», συμπλήρωσε ο δικηγόρος (σ.σ. εννοώντας τον 21 ετών Ελληνα που έχουν κατονομάσει οι υπόλοιποι συλληφθέντες ως εκείνον που χτύπησε με το δρεπάνι τον Αλκη).

Η ιατροδικαστής και διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΑΠΘ, Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση, ήταν ωστόσο κατηγορηματική.

Ο Αλκης, είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, «πέθανε από τον συνδυασμό των κακώσεων που του προκάλεσαν στα κάτω άκρα, μαζί με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη. Ο συνδυασμός αυτών των δύο ήταν που επέφερε το τελικό αποτέλεσμα».

«Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ένα τραύμα. Μιλάμε για πολλά και διαφορετικά χτυπήματα», υπογράμμισε, ενώ, όπως σημείωσε, δεν υπήρχαν περιθώρια για τη διάσωσή του 19χρονου, καθώς κατέληξε πάρα πολύ σύντομα.

Στοχευμένα χτυπήματα

«Δεν είναι εύκολο να σκοτώσεις έναν νέο άνδρα, με ύψος 1,90, πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Η επιστημονική μου άποψη είναι ότι πρόκειται περί στοχευμένων χτυπημάτων από άτομα που ήξεραν πώς θα πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα», υποστήριξε η ιατροδικαστής για την επίθεση στον Αλκη και ειδικά τη μαχαιριά που δέχθηκε στη μηριαία αρτηρία (με προφανώς ανθρωποκτόνο πρόθεση).

«Το παιδί αντιστάθηκε, προσπάθησε να αμυνθεί. Προσπαθούσε να προστατεύσει ευάλωτα σημεία του σώματος, όπως το κεφάλι», συμπλήρωσε η κυρία Κοβάτση.

Οσον αφορά την εμπλοκή του εντολέα του, ο Θεόδωρος Σιμόπουλος υποστήριξε ότι μπορεί ο 23χρονος να ήταν στην περιοχή, αλλά δεν ήταν ο δολοφόνος. Οπως επανέλαβε, ο 23χρονος ήταν ο οδηγός ενός από τα αυτοκίνητα διαφυγής της ομάδας νεαρών χούλιγκαν από το σημείο της επίθεσης.

«Βρισκόταν στην περιοχή, αλλά δεν πλησίασε στο σημείο της επίθεσης, δεν χτύπησε και δεν χρησιμοποίησε κανένα όπλο. Στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, κανείς εκ των επιβατών δεν έφερε όπλο», ισχυρίστηκε, για να προσθέσει ότι «η αρχική εκτίμηση της Αστυνομίας είναι πως τα όπλα που βρέθηκαν πεταμένα δεν σχετίζονται με την επίθεση».

Αναφορικά εξάλλου με τον διαχωρισμό της υπόθεσης της δολοφονίας με τα ευρήματα στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, μέλη του οποίου ήταν ο 23χρονος και άλλοι συλληφθέντες (υπόθεση για την οποία έχει ήδη καταδικαστεί ο 23χρονος), ο κ. Σιμόπουλος αρκέστηκε να πει ότι «στη Θεσσαλονίκη έγιναν αστυνομικές επιχειρήσεις σε διάφορους συνδέσμους και πήγαν στον εισαγγελέα οι υπεύθυνοι των συνδέσμων και του ΠΑΟΚ και του Αρη», ενώ αντίστοιχες επιχειρήσεις έγιναν και στην Αθήνα.

Τους ανωτέρω ισχυρισμούς, αναφορικά με την εμπλοκή του στη δολοφονία, επανέλαβε ενώπιον της έβδομης τακτικής ανακρίτριας και ο ίδιος ο 23χρονος, ο οποίος με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και της εισαγγελέως κρίθηκε τελικά προσωρινά κρατούμενος και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές.

Οι υπόλοιποι οκτώ συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τμηματικά από την Τετάρτη έως την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...