432
|

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. 35χρονη για την επίθεση με το βιτριόλι στην Καλλιθέα

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2020, 09:15

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. 35χρονη για την επίθεση με το βιτριόλι στην Καλλιθέα

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2020, 09:15

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται 35χρονη ως βασική ύποπτη για την επίθεση με βιτριόλι εις βάρος της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα, την 20ή Μαΐου.

«Μετά από ενδελεχή έρευνα προσήχθη σήμερα το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών 35χρονη ημεδαπή η οποία εξετάζεται ως ύποπτη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος ημεδαπής στην Καλλιθέα την 20/05/2020», αναφέρεται συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η γυναίκα κρατείται στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά την εξέτασή της αρνήθηκε ότι ήταν εκείνη που πέταξε το βιτριόλι στην 34χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βασική ύποπτη, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε μια τηλεκάρτα – με την οποία κάλεσε εταιρεία ραδιοταξί – καθώς και μια περούκα, είναι ιδιωτική υπάλληλος και κατοικεί στην Αθήνα.

Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, η εταιρεία στην οποία εργάζεται, φέρεται να έχει συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία όπου δουλεύει η 34χρονη.

Παράλληλα με την εξέταση της 35χρονης στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, διενεργείται αστυνομική έρευνα και στην οικία της, επί τη οδού Αβύδου στα Ιλίσια.

Σύμφωνα με το kathimerini.gr, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την υπόθεση, κατάφεραν να λύσουν τον γρίφο έπειτα από σαρώσεις κινητών τηλεφώνων, εξετάζοντας εικόνες από βίντεο καμερών ασφαλείας αλλά και τις αλλεπάλληλες καταθέσεις που είχε δώσει το θύμα της επίθεσης.

Οπως ωστόσο αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Γιάννης Σουλιώτης της «Κ», καταλυτική υπήρξε η μαρτυρία ενός οδηγού ταξί, το οποίο φέρεται ότι είχε χρησιμοποιήσει η συλληφθείσα.

Ο οδηγός είχε εντοπιστεί λίγα 24ωρα μετά την επίθεση και είπε στους αστυνομικούς ότι η μυστηριώδης γυναίκα ζήτησε να μισθώσει το ταξί για περισσότερες από μία ημέρες. Είπε ακόμη ότι την παρέπεμψε στην εταιρεία ραδιοταξί για τη σχετική συνεννόηση. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, φορούσε χειρουργική μάσκα, μαύρα γυαλιά ηλίου, γάντια και μπλούζα με μακρύ μανίκι, ενώ είναι πιθανό να φορούσε περούκα.

Η φερόμενη ως δράστρια κάλεσε πράγματι την εταιρεία και συνεννοήθηκε για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας: το ταξί θα την περίμενε κάθε πρωί στην Καλλιθέα, σε απόσταση αναπνοής από το γραφείο της 34χρονης, για να τη μεταφέρει στα ραντεβού. Με τον τρόπο αυτό, η άγνωστη γυναίκα εξασφάλιζε άμεση διαφυγή από το σημείο όπου σχεδίαζε να πραγματοποιήσει την επίθεση με το βιτριόλι. Η μαρτυρία του οδηγού ταξί ήταν καθοριστική για την πορεία των ερευνών, καθώς εκείνος είχε περιγράψει λεπτομερώς τα δρομολόγια που έκανε η άγνωστη γυναίκα από την Καλλιθέα προς το Μετς και από την Καλλιθέα προς τη λεωφόρο Συγγρού. Με αυτό ως δεδομένο, οι αστυνομικοί ζήτησαν από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αναλυτικά όλα τα κινητά τηλέφωνα που σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες εξέπεμπαν σήμα και άρα ενεργοποιούσαν τις κεραίες στα σημεία όπου κινήθηκε η δράστρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...