370
| InTime News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνέδριο ΓΣΕΕ: Πρώτη η ΠΑΣΚΕ του Παναγόπουλου, δεύτερο το ΠΑΜΕ

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2023, 18:39
|InTime News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνέδριο ΓΣΕΕ: Πρώτη η ΠΑΣΚΕ του Παναγόπουλου, δεύτερο το ΠΑΜΕ

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2023, 18:39

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι διαδικασίες του 38ου τακτικού συνεδρίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), το οποίο έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο στο Καβούρι, με την εκλογή οργάνων διοίκησης.

Στις εκλογές πήραν μέρος οκτώ παρατάξεις. Από αυτές κερδισμένες βγήκαν μόνο η ΠΑΣΚΕ, η παράταξη του προέδρου της Συνομοσπονδίας επί πολλά έτη Γιάννη Παναγόπουλου, και η ΔΑΣ η οποία πρόσκειται στο ΠΑΜΕ.

Οι υπόλοιπες δυνάμεις είτε διατήρησαν όσες έδρες είχαν και στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο, είτε βρέθηκαν να έχουν λιγότερες, γεγονός αναμενόμενο λόγω των διασπάσεων μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων.

Οπως ανέφερε η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής: Ψήφισαν 386, έγκυρα 383, άκυρα 3 και λευκά 0.

Η κατανομή των εδρών

ΠΑΣΚΕ 19 (απο 17)

ΔΑΣ 11 (απο 9)

ΔΑΚΕ 9 (απο 11)

ΕΜΕΙΣ 3 (απο 3)

ΕΑΚ 2 (απο 2)

ΕΝΟΤΗΤΑ 1 (απο 2)

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά παράταξη εδώ.

Απόφαση για απεργία την Πέμπτη

Υπενθυμίζεται πως μεταξύ των αποφάσεων που έλαβε το συνέδριο περιλαμβάνεται και η ομόφωνη απόφαση για την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 16 Μαρτίου για την τραγωδία των Τεμπών.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, «η χώρα μας βιώνει μέρες πένθους, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, επί το πλείστον νέα παιδιά. Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη έχει συγκλονίσει τους πάντες. Παιδιά, νέους, μεγάλους. Διαδηλώσεις, μηνύματα σε τοίχους, σε αυλές σχολείων, σε αίθουσες πανεπιστημίων έχουν κατακλύσει τη χώρα ολόκληρη. Ο καθένας αλλά και όλοι μαζί θέλουμε να εκφράσουμε με το δικό μας τρόπο τη διαχρονική μας απογοήτευση για όσα δεν έγιναν, μα πάνω απ’ όλα την οργή για αυτό που συνέβη στα Τέμπη».

«Για τους εργαζόμενους όλης της χώρας η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων για να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο της απεργιακής μας κινητοποίησης. Η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η μετάθεση ευθυνών και οι τυχόν καθυστερήσεις δε θα επιτρέψουμε να οδηγήσουν στη λήθη. Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Οι κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες δε θα επιτρέψουμε να γίνουν αιτία εύκολων καταλογισμών και ανταλλαγής κατηγοριών», προσέθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...