161
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (δεύτερος από αριστερά) σε παλαιότερη συνεδρίαση της Ιεραρχίας | Intimenews/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Συνεδριάζει η Ιεραρχία για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2018, 07:47
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (δεύτερος από αριστερά) σε παλαιότερη συνεδρίαση της Ιεραρχίας
|Intimenews/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Συνεδριάζει η Ιεραρχία για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2018, 07:47

Σχεδόν 10 ημέρες μετά τις ανακοινώσεις για τη συμφωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας, συγκαλείται σήμερα Παρασκευή εκτάκτως η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το ανώτατο εκκλησιαστικό όργανο καλείται να πάρει θέση για το προσύμφωνο, για το οποίο έχουν διατυπωθεί αντιρρήσεις από ιεράρχες και κληρικούς.

Ο κ. Ιερώνυμος πρόκειται να ενημερώσει τα μέλη της Συνόδου για το περιεχόμενο και τη σημασία της κατ’ αρχήν συμφωνίας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση επί της εισήγησης του αρχιεπισκόπου, προκειμένου να διαμορφωθούν τελικά οι θέσεις της Εκκλησίας από τους 82 ιεράρχες.

Εν αναμονή τελούν 9.200 κληρικοί, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα, διότι σύμφωνα με το προσύμφωνο θα τεθούν εκτός του Δημοσίου και της ενιαίας αρχής πληρωμών ενώ ζητούν απαντήσεις σε ερωτήματα για τη μισθοδοσία τους.

Πέρα από το σύμφωνο, ανοιχτό είναι και το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, καθώς από μέρος των ιεραρχών έχουν διατυπωθεί αντιρρήσεις για την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να εισαχθεί στο Σύνταγμα πρόβλεψη για την θρησκευτική ουδετερότητα» του κράτους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...