222
Tην Δευτέρα ανακοινώθηκε ο τερματισμός των επιχειρήσεων στα χαλάσματα | Τwitter

Στους 41 οι νεκροί από τον σεισμό στην Τουρκία – τερματίστηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2020, 18:10
Tην Δευτέρα ανακοινώθηκε ο τερματισμός των επιχειρήσεων στα χαλάσματα
|Τwitter

Στους 41 οι νεκροί από τον σεισμό στην Τουρκία – τερματίστηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2020, 18:10

Στους 41 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τα 6,8 Ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία την περασμένη Παρασκευή, με τον εντοπισμό της σορού και του τελευταίου αγνοούμενου στα ερείπια κτίριου που κατέρρευσε.

Αμέσως μετά την ανάσυρση της σορού ανακοινώθηκε και ο τερματισμός των επιχερήσεων διάσωσης. Σύμφωνα με την τουρκική Αρχή αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών (AFAD), κατά τις έρευνες στα χαλάσματα διεσώθησαν συνολικά 45 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους  στην επαρχία Ελαζίγ (550 χλμ ανατολικά της Αγκυρας) και τέσσερις στη γειτονική επαρχία Μάλατεια.

Ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνά τους 1.600. Στα νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 86, εκ των οποίων 18 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Από το βράδυ της Παρασκευής έχουν σημειωθεί περισσότεροι απο 950 μετασεισμοί, με τις αρχές να καλούν τους κατοίκους να μην εισέρχονται στα κατεστραμμένα κτίρια.

Χιλιάδες είναι οι άστεγοι στην πληγείσα περιοχή, όπου ο υδράργυρος το πρωί της Δευτέρας έπεσε στους -6 βαθμούς Κελσίου.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους από την Ελαζίγ, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα παράσχει οικονομική στήριξη στους σεισμοπαθείς. Όπως ανακοίνωσε θα χτιστούν περί τα 1.000 προσωρινά καταλύματα, ενώ ήδη σσχολεία και τεμένη χρησιμοποιούνται ως καταφύγια.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Χωροταξίας Μουράτ Κουρούμ έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε η κατεδάφιση 22 κατεστραμμένων κτιρίων στην Ελαζίγ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι τα τέλης του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η οικοδόμηση 2.000 νέων σπιτιών στην επαρχία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...