232
Αγρότες παλεύουν με τις ακρίδες στην επαρχία Σαμπούρου της Κένυας | REUTERS

Δισεκατομμύρια ακρίδες τρώνε την τροφή των ανθρώπων στην Κένυα

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2020, 18:41
Αγρότες παλεύουν με τις ακρίδες στην επαρχία Σαμπούρου της Κένυας
|REUTERS

Δισεκατομμύρια ακρίδες τρώνε την τροφή των ανθρώπων στην Κένυα

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2020, 18:41

Δισεκατομμύρια ακρίδες σαρώνουν την ανατολική Αφρική και προστίθενται σε μία σειρά από καταστροφικές πλημμύρες και ξηρασίες.

Πρόκειται για τη χειρότερη επιδρομή ακρίδων που θυμούνται στην Κένυα εδώ και 70 χρόνια. Το πρόβλημα εξαπλώνεται στην Αιθιοπία και τη Σομαλία.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Αγροκαλλιεργειών των Ηνωμένων Εθνών υπολόγισε πως ένα σμήνος, μόνο στην Κένυα, καλύπτει έκταση 930 τετραγωνικών μιλίων, και επομένως αποτελείται από περίπου 200 δισεκατομμύρια ακρίδες που κάθε μέρα καταναλώνουν τροφή ίση με το βάρος τους.

Ακόμα και ένα μικρό σμήνος από τα έντομα μπορεί να καταναλώσει αρκετή τροφή για 35.000 ανθρώπους ημερησίως, σύμφωνα με τον Γενς Λέρκε από το ανθρωπιστικό γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Πόσες ακρίδες να διώξει ένας άνθρωπος μόνος του; Είναι δισεκατομμύρια! – EPA

Σε συνέντευξη τύπου, ο Γκιουλέντ Αρντάν του Κέντρου Πρόβλεψης και Εφαρμογών, εκτίμησε πως τα πολυπληθή σμήνη είναι το τελευταίο σύμπτωμα των ακραίων συνθηκών που ξεκίνησαν στις αρχές του 2019, με ακραία ξηρασία και κατέληξαν σε μία από τις πιο βροχερές σεζόν των τελευταίων 40 ετών.

Ο τοπικός διευθυντής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Save the Children, για την ανατολική και νότια Αφρική, δήλωσε πως το προσωπικό στην Κένυα προσπαθεί να κινηθεί μέσα σε τόσο πυκνά σμήνη που οι υπάλληλοι δυσκολεύονται να δουν μπροστά τους.

Αυτή η νέα καταστροφή αναμένεται να έχει σοβαρότατες συνέπειες για την περιοχή, που ήδη έχει δοκιμαστεί από ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα, αφήνοντας ελάχιστες δυνατότητες ανάκαμψης στις οικογένειες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...