155
Φωτογραφία από τις προσαγωγές της Δευτέρας στο ΑΠΘ, που ακολούθως μετατράπηκαν σε συλλήψεις | SOOC

Στον εισαγγελέα οι 31 συλληφθέντες για την κατάληψη στο ΑΠΘ

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2021, 09:16
Φωτογραφία από τις προσαγωγές της Δευτέρας στο ΑΠΘ, που ακολούθως μετατράπηκαν σε συλλήψεις
|SOOC

Στον εισαγγελέα οι 31 συλληφθέντες για την κατάληψη στο ΑΠΘ

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2021, 09:16

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι 31 συλληφθέντες για την κατάληψη στο κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. για τη διάλυσή της.

Σε βάρος των συλληφθέντων –ανάμεσά τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, και ο γραμματέας της τοπικής Νεολαίας του κόμματος– σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσιών, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη οικιακής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης, απείθεια, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων (αντίσταση), όπως επίσης για παράβαση του νόμου περί όπλων, διότι κάποιοι κρατούσαν αντικείμενα, όπως κοντάρια κ.ά.

Ολες οι παραπάνω πράξεις διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και μετά την απαγγελία των κατηγοριών αναμένεται να παραπεμφθούν στο Αυτόφωρο.

Σε όλους βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες, φοιτητές έχουν προγραμματίσει για τις 11 το πρωί συγκέντρωση έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, από όπου θα κινηθούν με πορεία προς τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...